EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb XIV.kerület

Aki bújt, aki nem…

A Fővárosi Növény- és Állatkert idén is megrendezi a hagyományos Mackófesztivált. A szervezők február 2. és 5. között várják izgalmas programokkal a mackók szerelmeseit. A 14 éven aluliakat ingyen engedik be a rendezvényre, ha a fiatalok megtesznek valamit.

14ker_medve

Négy nap, ami a mackókról szól a mackók szerelmeseinek (Fotó. Bagosi Zoltán)

Az intézmény Varázshegyének belsejében mind a négy napon át 10 és 16 óra között kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel és játékos ismeretterjesztő programokkal várják a látogatókat. Itt lesz majd látható február 3-án a  Mackó Show is, Brunóval, Banditával és Nyalival találkozhatnak az érdeklődök.
Nem ez lesz az első érdekes program, hiszen február 2-án délelőtt 11 órakor a hagyományos medveárnyék-észlelést is megtartják a Kissziklánál, hiszen a népi időjóslás szerint az aznapi időjárás alapján meg lehet becsülni a tél hosszát. A néphit szerint a medve ilyenkor jön elő a barlangjából, ha meglátja az árnyékát, mert napos idő van, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél.


Ezen a napon 9.30-kor a Kispanda kifutónál találkozhatnak többek között Alberttel, a boccsal. Mind a négy nap lehet majd együtt tízóraizni a medvékkel, míg február 4-én 11 órától „Csörögj, pörögj a medvékkel” címmel Bolba Éva zenés műsorán, míg 5-én 11 órától „Én vagyok a kedvenc állatom” címmel Dolák-Saly Róbert gyermekműsorán vehetnek részt a gyerekek. A fesztiválra mind a négy napon díjmentesen engedik be a kertbe azokat a 14 éven aluli gyermekeket, akik érkezésükkor a főbejáratnál brummognak egy jó hangosat!

Kapcsolódó Cikkek