EUR: 325,68 Ft
CHF: 279,69 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Sport

Andy Murray is kiesett

Haragudhatnak a tenisz istenei a Melbourne-ben esélyes férfiakra. A második körben búcsúzó Novak Djokovics után előbb az elmúlt hónapokban szinte verhetetlen Andy Murray is kiesett. Igaz, a fél éves kihagyás után visszatért Roger Federer már a legjobb nyolc között folytathatja.Szegény Murray, nem sokáig örülhetett annak, hogy talán legnagyobb riválisa, a szerb Djokovics olyan korán búcsúzott, mert ezúttal sem jött el még az ő ideje az Australian Openen. A jelenlegi világelső már ötször játszott döntőt, ebből négyszer Djokovics ellen, és mind ahányszor veszített. Most azonban az oroszból németté lett 29 éves – a világranglistán 50. – Mischa Zverev már a nyolc közé jutásért vívott meccsen 7:5, 5:7, 6:2, 6:4-re megverte.

Mellesleg 2009 óta nem tapasztalhatott ilyesmit Melbourne-ben. Az elmúlt években számtalan sérüléssel bajlódó Mischa eddig 21-szer indult Grand Slam selejtezőjében, és csak de mindössze négyszer jutott a főtáblára. Képességeiről azonban sokat elmond, hogy John McEnroe kedvenc játékosa. Tíz évvel fiatalabb öccsét azonban a jövő nagy reménységeként emlegetik, s ezt igazolandó, egy nappal korábban Rafa Nadal csak öt játszmában tudta legyőzni.


Roger Federer nyolc közé jutása is némiképpen meglepetés, hiszen a 17-szeres Grand Slam-győztes, 35 éves teniszező fél éve nem indult versenyen, így csak 17. kiemeltként léphetett pályára. Igaz, az előző fordulóban szinte leiskolázta a 10. helye kiemelt Tomas Berdychet, és a japán Nisikori Kei (5. kiemelt) elleni, 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3-ra joggal gondolhatunk arra, hogy Melbourne-ben újra összejöhet a Federer-Nadal álomdöntő.

Pedig nem éppen a korábbi svájci világelső szája íze szerint alakult a mérkőzés, hiszen Nisikori gyorsan elhúzott 4:0-ra, majd 5:1-re. Innen áll fel Federer, és kis híján megnyerte a rövidítést, de az első játszma második felében szerzett lendülete kitartott, és legszebb napjaira emlékeztető játékkal nyert. A svájcinak ez volt a 13. Australian Open- és 49. Grand Slam-negyeddöntője, ami rekord a maga nemében.


–         Kei a szívét is beleadta a mértkőzésbe, és nekem is mindent be kellett vetnem a siker érdekében – nyilatkozta a meccs után Federer, aki az elődöntőbe jutásért a Murray-t búcsúztató Mischa Zverevvel találkozik. – Az elején nehezen ment, de sikerült megőriznem nyugalmamat, és ez segített, erre már lehet építkezni.

Federer dalra fakadt

Énekesként is kipróbálta magát Roger Federer, Grigor Dimitrov és Tommy Haas társaságában adta elő a „Hard to Say I’m Sorry” című Chicago számot. Nos, a dalos kedvű tenisztrió aligha ér fel a slágerlisták csúcsára, de mint Roger Federer a Nisikori elleni győzelme kijelentette: nem a hangjukkal, csak a terem akusztikájával van baj.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek