2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Angol exkém jelenthetett Trump perverzióiról

Egykori MI6-es angol kém készítette azt a jelentést, amelyben olyan dolgok szerepelnek, amivel Moszkva sakkban tarthatja az Amerikai Egyesült Államok következő elnökét, Donald Trumpot. A nyugdíjazott „James Bond” későbbi cégtársa megerősítette a 36 oldalas „szexjelentés” létezését, maga Christopher Steele viszont családostól eltűnt.

Egy korábbi brit titkos ügynök, az 1990-től húsz évig Moszkvában tevékenykedő Christopher Steele készítette azt a dossziét, amellyel a hírek szerint Oroszország most Donald Trumpot zsarolja. Az 52 éves nyugdíjazott kém hírszerző cégét, az Orbis Business Intelligence Ltd.-t eredetileg a Trump-ellenes republikánusok bízták meg az elnökjelölt megfigyelésével, de a jelentés eljutott a demokratákhoz, sőt még az FBI-hoz is, mielőtt Moszkvában landolt volna. A hírek szerint a jelentésben többek között Trump olyan furcsa szexuális játékairól számolnak be, mint hogy a kampány ideje alatt örömlányokkal vizeltette le azt a szállodai ágyat Moszkvában, amelyben előzőleg a hivatalban lévő elnök, Barack Obama és neje, Michelle aludt.


Bár Moszkva és Trump is egyaránt tagadja, de egyes titkosszolgálati források szerint a dosszié anyagával Moszkva zsarolja az Amerikai Egyesült Államok új elnökét. Az sokat elmond a dosszié súlyáról, hogy készítője, az egykori brit titkos ügynök, Christopher Steele családostól felszívódott rögtön azután, hogy a neve nyilvánosságra került.

Donald Trump úgy reagált az őt ért vádakra, hogy a dosszié teljes egészében hamis, és úgy érzi magát, mintha a náci Németországban élne.


Ugyanakkor a The New York Times közli James Clapper országos hírszerzési igazgató közleményét, amely szerint az amerikai hírszerző szervek eddig nem foglaltak állást arról, hogy információik szerint megbízhatóak-e az új elnökről súlyos állításokat megfogalmazó jelentések.

Kapcsolódó Cikkek