EUR: 329,48 Ft
CHF: 299,35 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XIX.kerület

Átköltözött a könyvtár

Hétfőn megnyitott a közel hetven négyzetméteres új Wekerlei Könyvtár a Kós Károly tér 9. szám alatt. Az áldozatos önkéntes munkának is köszönhetően minden igényt kielégítő, modern helyen várja az olvasás régi-új szerelmeseit az intézmény.

Wekerle könyvtár megnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

Abuné Grasselli Edit szerint csoda történt  (Fotó: Máté Krisztián)

– Kinőttük a régi könyvtárat – adta meg a kézenfekvő választ Abuné Grasselli Edit szakmai vezető, mikor a költözés okát kutattuk. – Ott mindösszesen harminchét négyzetméteren dolgoztunk, igazán mozgalmas életet éltünk. Nem volt a legkomfortosabb. Érett már a költözés, 2012-ben is felmerült, hogy az itt megürülő helyre majd átjöhetünk. Végül ennek most jött el az ideje.


Tágasabb, nagyobb, modernebb helyre költözött a wekerlei könyvtár, Edit csak egyszerűen csodának nevezi a történteket.

– Ugyan egyedül vagyok a könyvtárban, mindent én csinálok, mégsem csak én hajtottam végre ezt az egészet. Nagyon sok önkéntes segítséget kaptam, nagyon hálás vagyok. Ezt a csodát, amit a régi helyen is létrehoztunk, itt is meg tudjuk majd valósítani. Sőt, itt már lesz egy hatórás munkatársam is.


Wekerle könyvtár megnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

A gyerekek saját szobát kaptak (Fotó: Máté Krisztián)

A gyerekeknek csak egy sarok jutott a régi helyen, itt saját szobájuk van.

– Sok a kisgyerek Wekerlén, és a szülők szerencsére hozzák is a kicsiket. A legjobb az egészben, hogy még a felnőtteket is meg tudjuk ilyenkor nyerni az olvasásnak.

Wekerle könyvtár megnyitó (Fotó: Máté Krisztián)

Mindenki talál magának olvasnivalót (Fotó: Máté Krisztián)

Szinte minden napra jut valamilyen program, ami színesíti a könyvtár életét, és sorra érkeznek a felajánlások is.

– A beszerzési keretünk nem nagy, de a helyiek sok alig használt vagy új könyvet adományoznak nekünk, és olyan ritkaságok is vannak, amiért a város másik végéből jönnek ide. Az évek során én is begyűjtöttem rengeteget, amit szerettem volna kirakni, ha majd új, nagyobb helyre kerülünk. Nos, ez megtörtént, de azzal kellett szembesülnöm, hogy itt sem fér el minden. Valószínűleg új polcokat kell készítenünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.