2019. december 06., péntek
Miklós

Extra

Három feleségével boldog Attila

Egyszerre három feleséggel és kilenc közös gyermekükkel él együtt a déli határmentén egy férfi. A negyedik felesége nemrég vált el tőle, a bíróság pedig – példátlan módon – az apának ítélte a szülői felügyeleti jogot.

Harminc éve már, hogy a Csongrád megyei kis tanyán élő Széll Attila az első felesége, Ildi mellé hazavitte Icut. Azóta még két asszony került a házhoz, kilenc közös gyermekük született.


 Elmondtam Ildinek, hogy hogy beleszerettem egy másik lányba, de őt sem szeretném elveszíteni. Beleegyezett, hogy Icu maradjon. Később Ilditől papíron elváltam, de csak azért, hogy Icu is fölvehesse a nevemet – meséli a Lokálnak Széll Attila. – Soha nem hazudtam a feleségeimnek, mindegyiket egyformán szerettem, ők pedig jó barátnőként névnapokon, születésnapokon felköszöntötték egymást, még vásárolni is közösen mentek.

DSC_4748

A három asszony – (b-j) Michaela, Icu, Ildi – jól megvan együtt

Attiláék kilenc saját és két örökbe fogadott lurkót neveltek, a legnagyobb már diplomát szerzett, a legkisebb még kisiskolás, csupán hatéves. Mindannyian tiszta szívű, tiszta lelkű gyerekek. Otthonuk a déli határ mentén, egy erdő közepén van, ahol ma is csak napelem szolgáltatja az áramot. Ritkán néznek tévét, inkább a szabadban játszanak, szilveszterkor például a közeli tisztáson fociztak. De nemcsak a fiúk, hanem a lányok, sőt a három feleség is együtt rúgta a labdát. Nemrég a negyedik asszony úgy döntött, külön folytatja az életét. Miután elváltak, közös kisfiukat, Gergőt a bíróság jogerősen az apánál helyezte el.


DSC_4896

A családfő szerint jól működik a többfeleséges családmodell

 Ez azt jelenti, hogy valamit jól csináltunk, hogy mégiscsak működik a többfeleséges családmodell – véli az apa. – Tudom, hogy a hazai gyakorlatban példa nélküli ez az ítélet, szinte mindig az anya kapja a felügyeleti jogot. A mi fiunkat igazságügyi szakértők sora vizsgálta, pedagógusok, pszichológusok hada faggatta, de mindannyian úgy látták, hogy nálunk, a tanyán van a legjobb helye  tette hozzá Attila.

DSC_5035

A családfő szerint jól működik a többfeleséges családmodell

A feleségek közül Ildi virágkötő, Icu a beteg anyósát ápolja, Mihaela pedig éppen szakácsnak tanul. A két legkisebb lurkó a legközelebbi faluban, Öttevényben jár iskolába, a nagyobbak a fővárosban dolgoznak, illetve tanulnak. De hétvégére összejön a teljes család, olyankor két napon át mindenki mindenkinek mesél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Péntek este az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását a korábban továbbjutott 12 produkció, akik közül a december 20-ai döntőbe a zsűri  juttatja tovább a legjobb négy produkciót.

  • Rekordot döntött A Dal 2020

    Rekordot döntött A Dal 2020

    A magyar könnyűzene letette a voksát, minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a műsor készítői jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják.