2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Sport

Autógyári melóst igazolt az Arsenal

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere nemrég fogta magát és szétnézett az angliai alsó osztályokban, ahol egy igazi kincsre talált Cohen Bramall személyében. A fiatalember a hetedosztályban szereplő Hednesford Town csapatában játszott – mostanáig.

Nem mindennapi igazolást jelentett be az Arsenal az elmúlt napokban, hiszen Arsene Wenger a hetedosztályból erősített. Kiszemeltjéért, a mindössze 20 éves Cohen Bramallért az Ágyúsok 40 ezer fontot (14 millió forint) fizettek a Hednesford Townnak. A balhátvéd poszton játszó futballista már karácsony óta próbajátékon van Londonban.


A megkeresés a legjobbkor jött Bramall számára, ugyanis korábban a helyi Bentley-gyárban melózott, ahol heti 400 fontért robotolt. Most 3000 fontot keres majd hetente, és azt csinálhatja, amihez igazán ért.

Nem az Arsenal volt az első, amely felfigyelt a tehetségére. 2016 novemberében a Crystal Palace is elhívta egy sikertelen próbajátékra, valamint a Championshipben szereplő Sheffield Wednesday is bevetette két barátságos mérkőzésen.

– Elképesztő érzés, hogy itt lehetek. Egy álmom vált valóra ezzel. Először el se akartam hinni, hogy valóban érdeklődik értem Anglia egyik legnagyobb csapata – nyilatkozta Bramall az arsenal.com-nak.

A Hednesford színeiben 26-szor lépett pályára tavaly, és egy gólt szerzett.

Bár Bramall egyelőre az Arsenal U23-as csapatával edz, ha a felnőttcsapatba szeretné verekedni magát, akkor Nacho Monreal és Kieran Gibbs lehet a két nagy riválisa – és tudjuk, hogy a futballban minden megtörténhet.

Kapcsolódó Cikkek