EUR: 303,33 Ft
CHF: 267,08 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Autókat és kirakatokat törtek össze tüntetők Washingtonban – Videó!

Autókat és kirakatokat törtek össze a Donald Trump amerikai elnöki beiktatása ellen tiltakozó tüntetők pénteken Washingtonban, miközben a Capitoliumnál tartandó ünnepségre egymás után érkeztek a vendégek.

Washington belvárosában a Donald Trump ellen tüntetők betörték a Bank of America egyik irodájának ablakait, megtámadtak egy McDonald’s gyorséttermet és összetörtek a környéken parkoló autókat is. A rendőrség szétoszlatta a protestálókat. Csütörtökön este New York mllett, és Washingtonban is volt egy kisebb, de azonnal feloszlatott tüntetés, amelyen a protestálók elégettek egy Trump-sapkát.

Lapjelentések szerint tüntetésre készülnek a Fekete Életek Számítanak (Black Lives Matter) nevű mozgalom tagjai és feminista csoportok is. Ugyanakkor – szintén Washington belvárosában – Trumpot támogató motorosok is gyülekeznek, “Amerika hallja meg a hangunkat, zúgjunk Trumpért!” feliratú táblákkal.

A Pennsylvania sugárúton felállított tribünök már megteltek vendégekkel, s Barack Obama távozó és Donald Trump leendő elnök már a Caitolium épületében tartózkodik. Barack Obamát – a Fehér Házból történt távozása előtt – munkatársai két amerikai zászlóval ajándékozták meg: azzal a két zászlóval, amely beiktatása és pénteki távozása napján lobogott a Fehér Háznál. A zászló ajándékozása Ronald Reagan elnöksége óta hagyomány az Egyesült Államokban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.