2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Eger

Az állatvédelem csődje

Nem elég, hogy a magára hagyott, kizsákmányolt állatoknak sokszor kegyetlen „gazdával” kell megküzdeniük, az állatvédők is csődöt mondtak, amikor a minap egy szerencsétlen kutyának lett volna szüksége segítségre Eger felsővárosi részében, a Töviskes tér környékén. A rendőrség tehetetlen, az állatvédők elérhetetlenek.

„Láncra verve, keservesen sír egy kutya a Cseboxban” – olvashattuk több csoportban is a közösségi oldalon még karácsony előtt. Már akkor felfigyeltünk a bejegyzésre, a kommentekre, hiszen egy kis városban ilyenkor gyors megoldás születik, általában. Úgy nézett ki, most is ez történik, szóltak a gazdának (aki bár „jó fej módon” még egy irományt is kitett a kutya raboskodásának helyet adó telek kapujára, megtiltva az állat etetését), úgy tűnt, sikerül jobb helyre vinni a szürke bundájú kutyust, hogy segítenek az állatvédők.


Elteltek az ünnepek, és lám, újabb szívszorító üzenet jelent meg a Töviskes téri lakóktól az azóta is keservesen síró kutya miatt. Ezúttal többen is kezükbe vették az ügyet, már amennyire magánemberként ezt meg lehet tenni. Körülbelül öt-hat bejelentés érkezett a rendőrségre az ominózus szombat este, de az idő csak telt, –20 fok volt, a kutya pedig fedetlen helyen, láncon.

Ez a bejegyzés indította el az újabb lavinát

Ez a bejegyzés indította el az újabb lavinát

Hatalmas felháborodást váltott ki a Töviskes téren élőkből, amit hetek óta hallanak

Hatalmas felháborodást váltott ki a Töviskes téren élőkből, amit hetek óta hallanak

 

Többen hívták az Egerben fellelhető állatvédőket, menhelyet privát számon, ügyeleti számon. Válasz, visszahívás nem érkezett, csak a kikapcsolt telefon sípoló hangja.


Az egyik lakó fotóján a távolban látszik a szerencsétlen eb

Az egyik lakó fotóján a távolban látszik a szerencsétlen eb

Közben a kutya gazdájának tudomására jutott, hogy ismét az ő „állatszeretetével” foglalkoznak a közösségi oldalon, így a helyszínre ment, állítólag meleg holmikat vitt a rabságban tartott állatnak. Az egyre zaklatottabb – közben a helyszínen is járó – kommentelők, telefonálók között voltak olyanok, akik erre a rendkívül fagyos éjszakára befogadták volna a kutyust, ha a gazda elviszi hozzájuk. Végül tettek egy kísérletet, ám a kutya nem akart maradni máshol, ezért a gazdája visszavitte az üres, lomos telekre, a fagyba.

– Ha nincsenek jóérzésű, segítőkész emberek, ez az állat már lehet, hogy nem élne. És ebben a történetben sehol sincsenek az állatvédők és a hatóság sem. Lehet utána nyilatkozni, posztolgatni, szájat kinyitni, de itt nem szerepeltek a hivatalos állatvédők pedig ott lett volna a helyük – mondja a neve elhallgatását kérő Töviskes téri lakó, aki saját kutyáját sétáltatva figyelt fel a hetek óta szenvedő állatra a kerítés túloldaláról.

Azóta is sokan próbálnak legalább egy kutyaházat bejuttatni a szerencsétlen kutyának, közben remélve, hogy a lakók nyomását követően a gazdát valaki felelősségre vonja tettéért. Mosolyogtató, hogy állítólag az eb tulajdonosa azt mondta, ő szereti ezt a kutyát…

Szerző: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.