2019. december 14., szombat
Szilárda

Sport

Az Atlanta és a New England játszhat a Super Bowlért

Az Atlanta Falcons és a New England Patriots jutott be a profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjébe, miután előbbi 44-21-re legyőzte a Green Bay Packerst, utóbbi pedig 36-17-re megverte a Pittsburgh Steelerst.

Az Atlanta a vártnál sokkal simábban tudta legyőzni  a Green Bayt, és már az első negyedben jól kivehető volt, hogy melyik csapat akarja jobban a Super Bowlt. Az atlantai mérkőzéstől előzetesen minden szakértő sok pontot és szoros találkozót várt, ám amíg a hazaiak lenyűgözően, addig a vendégek kiábrándítóan játszottak. A Falcons az első félidő után 24-0-ra vezetett, majd a harmadik negyed elején már 31-0 volt az állás. Az utolsó 15 percben ugyan a Packers támadósora felszívta magát, de a védelem továbbra sem tudta megállítani az atlantaiak próbálkozásait, így a végeredmény 44-21 lett.


Az AFC főcsoport fináléjában is nagy csatára készülhettünk, hiszen az elmúlt tíz év egyik legmeghatározóbb csapata, a New England Patriots – soraiban Tom Bradyvel – fogadta a Pittsburgh Steelerst. A hazaiak nem sok esélyt adtak a vendégeknek, akiket még az ág is húzott, hiszen sztárfutójuk, Le’Veon Bell megsérült az első negyed végén. A találkozó a harmadik negyedben dőlt el véglegesen, mivel a 7-9-re vezető Patriots két touchdownt és egy mezőnygólt ért el. A végül 36-17-re diadalmaskodó Patriotsban a legendás irányító, Tom Brady klubcsúcsot jelentő 384 yardot és három touchdownt passzolt. Brady és Bill Belichick vezetőedző a hetedik közös Super Bowljukra készülhetnek, eddig négy bajnoki címet szereztek együtt, s csak két finálét veszítettek el.

A 51. Super Bowlt Houstonban rendezik, magyar idő szerint február 6-án 0.30-tól.


Kapcsolódó Cikkek