EUR: 330,82 Ft
CHF: 301,53 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Tatabánya

Az atlétikával barátkoztak

Tíz csapatban 150 gyermek mérte össze erejét játékos sorversenyek formájában vasárnap délelőtt a Földi Imre Sportcsarnokban. A TSC Geotech atlétikai szakosztálya által rendezett megmérettetés a szövetség gyermekatlétikai programjához kapcsolódott.

– A Nemzetközi Atlétikai Szövetség Kids Athletics elnevezésű programja néhány éve van jelen hazánkban – mondta el Farkas Roland, a program regionális vezetője. – Tatabánya itt, a régióban erős bázisnak számít, és a versenyzői létszám is jelentős.


14_atletika_01
A verseny célja, hogy megszerettesse az atlétikát a nyolc-tíz éves gyermekekkel.

– Meghatározott feladatok vannak, amelyek gyakorlatilag az atlétikai számok alapjait jelenítik meg – hangsúlyozta Salamon Zoltán, a házigazda TSC Geotech vezetőedzője. – Figyeljük a kicsiket, remélhetőleg több ügyes mozgású lány és fiú csatlakozik hozzánk a verseny után.

A TSC Geotech atlétái már így, az év elején sem unatkoznak: a saját rendezésű terematlétikai viadal előtt egy nappal Székesfehérváron szerepeltek egy csapatversenyen, ahol két korosztályban egy arany- és egy bronzéremmel tértek haza.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.