EUR: 329,99 Ft
CHF: 301,63 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Győr

Az égbolt őrzői lesznek?

Először, de hagyományteremtő szándékkal rendezett pályaválasztási napot a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred. Több mint száz lelkes fiatal érkezett a laktanyába, akik néhány hónapon belül akár az alakulat szerződéses állományú katonáivá válhatnak.

A győriek szigorúan őrzött, zárt katonai objektumába pályaválasztási nap keretében léphettek be az érdeklődők. A szervezők egyaránt szívesen láttak mindenkit: akik még nem döntöttek a jövőjükről, akik változtatni szeretnének a mostani munkájukon, illetve azokat is, akiknek épp nincs állásuk vagy csak egyszerűen kíváncsiak a Magyar Honvédségre.


A szimulátorokat is szívesen kipróbálták az érdeklődő Fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados

A szimulátorokat is szívesen kipróbálták az érdeklődők
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados

A program során Inoka Zoltán törzszászlós tartott tájékoztató előadást. Többek között kiemelte, milyen előnyöket nyújt a honvédség, majd beszámolt a katonává válás útjáról, a jelentkezés feltételeiről, a továbbtanulási lehetőségekről, de az alapkiképzés részleteibe is beavatta a termet megtöltő hallgatóságot. A tájékoztatók mellett számos érdekes program is várta résztvevőket: repülőgép-szimulátorral és lézeres lövészettel próbálhatták ki magukat a terepszínű ruha várományosai. Ráadásul a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület támogatásával lehetőség nyílt korabeli fegyvereket is kézbe venni, csakúgy, mint „kipróbálni” az alakulatnál rendszeresített, hatástalanított fegyvereket. Sőt, a szakadó eső sem vette el senki kedvét attól, hogy a gépjárművekre szerelhető haditechnikát is megnézzék.

Lányok és fiúk egyaránt kíváncsiak voltak a győri katonák munkájára Fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados

Lányok és fiúk egyaránt kíváncsiak voltak a győri katonák munkájára
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit százados

A pályaválasztási napon jelen voltak a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia képviselői is, akik részletes tájékoztatást adtak a továbbtanulási lehetőségekről. A délelőtt folyamán az ezred katonái válaszoltak a felmerülő kérdésekre, így az érdeklődők a leghitelesebb képet kaphatták az alapkiképzésről, a mindennapok feladatairól és a hétköznapok megpróbáltatásairól is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.