2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Érd

Az egész régióból érkeztek csapatok

Kilenc pályán összesen 113 induló volt a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezett Pest megyei diákolimpiai tollaslabdadöntőn.

Hat korcsoportban 120-an neveztek, végül 113 versenyző indult, ebből 45-en az Érdi VSE-ből, amely a házigazda Batthyány, a Bolyai János Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, az Érdligeti Általános Iskola és két százhalombattai játékos egyesülete. Mellettük Vácról, Ceglédről, Dánszentmiklósról, Dunakesziről, Fótról, Gödről, Jászkarajenőről, Kocsérról, Kistarcsáról, Verőcéről, Monorról, Örkényből, Nagykőrösről, Szentendréről, Tökről és Zsámbékról is érkeztek versenyzők.


Az A kategóriában két huszonegy pontos szettig, a B kategóriában két tizenegy pontos játszmáig zajlottak a küzdelmek. Előbbiben a dobogósok egyenesen az országos döntőbe jutottak, amelyet Kiskunfélegyházán rendeznek márciusban, míg utóbbi esetében az első három-három helyezett korosztályonként a február 12-én, szintén Érden rendezett területi versenyre jutott be. Az érdiek közül a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola versenyzői kilenc arany-, három ezüst- és tizenkét bronzérmet szereztek, emellett a Bolyai egy első, két második, a VMG egy első, az Érdligeti iskola pedig egy második helyezést ért el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.