2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb IV.kerület

Az újpesti strandröpisek a legjobbak

Bár a Magyar Röplabda Szövetség gőzerővel készül a 2017-es megmérettetésekre, azért nem feledkeztek meg az elmúlt év legjobbjairól sem. A díjazottak között ott van az UTE két játékosa, Lutter Eszter és Juraszik Patrícia is.

Mind a két játékos a világon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő strandröplabdában végzett az élen. Lutter Eszter a legjobb felnőtt női strandröplabda-játékos, míg Juraszik Patrícia a legjobb utánpótláskorú női strandröplabda-játékos  lett.


– Nagy megtiszteltetés, hogy ismét megválasztottak az év játékosának – mondta Lutter Eszter. – Persze mindez nem sikerülhetett volna a gödöllői Lakatos Enikő nélkül, aki szintén megkapta az elismerést. Három éve alkotunk egy párt, és zsinórban harmadik éve sikerül megnyernünk a magyar bajnokságot! Reméljük, van még bennünk, tovább növelhetjük ezt a számot, és még nagyobb rekordokat állíthatunk fel! Idén, ha sikerül szponzorokat találnunk, inkább a nemzetközi porondon lépnénk többször pályára. Eszter azt is hozzátette, úgy érzi, Enikővel tökéletesen kiegészítik egymást, és a fantasztikus három év után nem is tudja elképzelni mással a strandröplabdázást!

Juraszik Patrícia szintén kiemelte, hogy Villám Lillának is köszönheti ezt a sikert. Az UTE és a Vasas párosa megvédte címét a juniorok között az országos utánpótláskupán, és már a felnőttek között két ob-fordulóban is érmet szereztek, a margitszigeti döntőben pedig az ötödik helyen végeztek.


– Négy-öt éve strandröplabdázom komolyabban, idén választottak meg harmadjára a legjobbnak – mondta a díjjal kapcsolatban Patrícia. – Nagy megtiszteltetés és motiváló, hogy van eredménye a sok kemény munkának. Lillával két éve játszunk együtt, és nekem ő a tökéletes pár. Jól kijövünk egymással és jól kiegészítjük egymást a pályán. Remélem, továbbra is minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, és ennek érdekében megteszünk mindent!

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.