EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Extra

BAFTA-ra jelölték a Saul fiát

Újabb prominens díjra jelölték a Saul fia című filmet. A tavalyi Oscar és Golden Globe-díj után idén a Brit Filmakadémia díját (BAFTA) is elnyerheti Nemes Jeles László alkotása.

Budapest, 2016. március 2. A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjat nyert Saul fia című film rendezője, Nemes Jeles László (j) és Röhrig Géza, a film főszereplője a budapesti Toldi moziban tartott sajtótájékoztatójukon 2016. március 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. március 2.
A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjat nyert Saul fia című film rendezője, Nemes Jeles László (j) és Röhrig Géza, a film főszereplője a budapesti Toldi moziban tartott sajtótájékoztatójukon 2016. március 2-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A legjobb nem angolnyelvű film díjára jelölte ma délelőtt a Brit Filmakadémia a Saul fia című filmet. Az utóbbi évek legzajosabb magyar sikerfilmje ezzel begyűjtötte a kilencvenhatodik nemzetközi filmdíj jelölését az imdb.com szerint. A BAFTA ítészei már tavaly szerették volna nominálni Nemes Jeles László filmjét, de a film angliai bemutatója már kicsúszott a jelöléshez szükséges időintervallumból. Nemes Jeles mesterművének idén a Julieta, a Dheepan, a Mustang és a Tori Erdmann című filmekkel kell megküzdenie.


2015. december 10. A Sony Pictures Classics által közreadott képen a címszerepet játszó Röhrig Géza magyar színész a Saul fia című film egyik jelenetében. A Nemes Jeles László rendezte alkotást Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 2015. december 10-én. (MTI/AP/Sony Pictures Classics)

2015. december 10.
A Sony Pictures Classics által közreadott képen a címszerepet játszó Röhrig Géza magyar színész a Saul fia című film egyik jelenetében. A Nemes Jeles László rendezte alkotást Arany Glóbusz-díjra (Golden Globe) jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában 2015. december 10-én. (MTI/AP/Sony Pictures Classics)

A Saul fia eddig 47 nemzetközi díjat nyert el, többek között a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscart és Golden Globe-ot is 2016-ban. A film eddig világszerte körülbelül 8 millió dollárt, azaz közel 2,3 milliárd forint keresett a boxofficemojo.com adatai szerint.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pápai Joci nyerte a második elődöntőt

    Pápai Joci nyerte a második elődöntőt

    Pápai Joci nyerte A Dal 2019 második elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Szekér Gergő és Nagy Bogi, a tévénézők szavazataival a Fatal Error jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott showműsorban.

  • A Roma mexikói szereplője ott lehet a gálán

    A Roma mexikói szereplője ott lehet a gálán

    Negyedik próbálkozásra sikerült csak vízumot kapnia az Egyesült Államokba a 10 Oscar-díjra jelölt Roma című film egyik mexikói szereplőjének, aki így részt vehet a február 24-i Oscar-díjkiosztó gálán.