EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Győr

Balesetnek indult, gyilkosság lett a vége!

Tizennégy évnyi rettegés ért véget a múlt héten Győrben, amikor kiderült: elfogták Tompa Eszter gyilkosát. Ilyen magyarázatra azonban senki sem számított: közlekedési balesetből lett emberölés. Sokak drámája ez a történet.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót hívott össze, ahol kiderült, tizennégy évvel ezelőtt egy fiatal lány holttestének megtalálása után a rendőrség forró nyomon indult el, a helyszíni szemle során rengeteg bizonyítékot sikerült rögzíteniük. Sok embert hallgattak meg az esettel kapcsolatban, ám a megoldás valahogy mégsem született meg.


Tizennégy év után emberölésben elfogott elkövető Győrben Tizennégy éve Győrben történt gyilkosság részleteit ismerteti Bánhalmi Zsolt (k) rendőr ezredes melette Móricz Péter(b) rendőr alezredes és Károlyi Zoltán (j) rendőr alezredes miután a tegnapi napon elfogták a Tompa Eszter akkor 22 éves lány feltételezett gyilkosát, a sajtótájékoztatót a győri megyei rendőrkapitányságon tartották 2017. január 12.-én.MTI Fotó: Krizsán Csaba

Tizennégy év után emberölésben elfogott elkövető Győrben Tizennégy éve Győrben történt gyilkosság részleteit ismerteti Bánhalmi Zsolt (k) rendőr ezredes mellette Móricz Péter(b) rendőr alezredes és Károlyi Zoltán (j) rendőr alezredes MTI Fotó: Krizsán Csaba

Nehezítette a munkát, hogy kiderült: az elkövető és az áldozat között semmilyen kapcsolat nem volt, sohasem találkoztak korábban. S. A., a 36 éves gyanúsított gönyűi férfi a rendőröknek elmondta: soha senkinek nem mondta el, mit tett, titkával 14 éven át élt együtt, minden napja rettegésben telt. Ezért sem lepődött meg, amikor hajnalban kopogtattak nála a zsaruk. Ellenállás nélkül nyújtotta a karját a bilincselésre, és amíg beértek vele a főkapitányságra egy szót sem szólt. Sokkoló tény, hogy a családos férfi élettársa a rendőröktől tudta meg, tulajdonképpen egy gyilkossal élt együtt.

Bűnjelek: Tompa Eszter papucsa és a bálazsineg, amivel gyilkosa megfojtotta Fotó: Nagy Ferenc

Bűnjelek: Tompa Eszter papucsa és a bálazsineg, amivel gyilkosa megfojtotta
Fotó: Nagy Ferenc

Ám ugorjunk vissza egy kicsit a múltba, hiszen a férfi most visszatért azokra a helyszínekre, amelyeket bejárt 2003. szeptember 22-én.  Gépkocsivezetőként dolgozott akkoriban is, 23 évesen egy gyermeket neveltek. Keresetét gázolajlopással pótolta ki, rejtekhelyét Sashegypusztán rendezte be.


Azon a napon is oda indult tűzpiros autójával. Egy telefonhívást kapott, és míg a gombokkal babrált, elütötte a nagymamájától édesanyjához kerekező Tompa Esztert. A lány a földre esett, sérülései ekkor, és nem bántalmazás során keletkeztek.

Bilincsben tért vissza a baleset helyszínére S. A. Fotó: police.hu

Bilincsben tért vissza a baleset helyszínére S. A.
Fotó: police.hu

A férfi halottnak hitte, bepánikolt, hogy börtönbe kerül. A rossz döntések sorozata pedig beindult… Kétszer is hívhatott volna segítséget Eszternek, ám ő kétszer is magát mentette… Csomagtartójába rejtette a sérült lányt, majd később egy bálázózsineggel megfojtotta.

Ha először, vagy akár csak másodszor mentőt hív a lányhoz, még most is élne az akkor 22 éves pincérnő, a férfit pedig vélhetően közlekedési szabálysértésért pénzbüntetéssel sújtották volna. Így azonban húsz évtől életfogytiglanig terjedhet a büntetése. Az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalás már megvolt.

Részletesen felelevenítette azt a borzalmas napot Fotó: police.hu

Részletesen felelevenítette azt a borzalmas napot
Fotó: police.hu

Kiderült, a férfiban soha, a 14 év alatt egyszer sem merült fel, hogy feladja magát, bevallja tettét, ám elfogása után már részletes beismerő vallomást tett.  Mint mondta: megkönnyebbült hogy ledobhatta saját rossz döntésének terhét.

A nyomozást egyébként nehezítette, hogy a szemtanú egy 13 és egy 5 éves gyerek volt, akik mintegy 200 méterről látták az esetet, s akkor úgy tűnt nekik: emberrablásról lehet szó. A gépkocsi színével, típusával kapcsolatban sem tudtak pontos információkat adni, így terelődött a gyanú egy bordó kombira. Ráadásul a fantomkép sem volt megfelelő. Persze a gyerekek nem felelősek ezekért a tévedésekért, sajnos azonban tény, téves irányba vitték a nyomozást. Egészen eddig.

Tizennégy év után kerül pont a Tompa Eszter gyilkosság végére Fotó: Marcali Gábor

Tizennégy év után kerül pont a Tompa Eszter gyilkosság végére
Fotó: Marcali Gábor

Sajnos Eszter édesanyja és nagymamája nem érhette meg ezt a pillanatot, édesapja pedig egyelőre ismeretlen helyen él.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.