2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Sport

Balhés edzők: José Mourinho és Jürgen Klopp egymásnak esett

Nem véletlenül sorolják a Manchester United–Liverpool összecsapást a futballvilág legnagyobb rangadói közé. Vasárnap az Old Traffordon lépett pályára a két csapat, azonban nem az 1-1-es döntetlen miatt hangos a sajtó, hanem José Mourinho és Jürgen Klopp lefújás előtti perpatvara miatt.

A Manchester United hazai pályán fogadta a rivális Liverpoolt. A vendégek James Milner tizenegyesével megszerezték a vezetést, azonban a 84. percben Zlatan Ibrahimovic fejjel egyenlített. Indulatok voltak a pályán és azon kívül is, Jürgen Klopp a meccs hosszabbításában hevesen vitatkozott José Mourinhóval egy szabálytalanság miatt.


A 91. percben a vendégek támadója, a brazil Roberto Firmino akart megindulni, csakhogy a United védője, a spanyol Ander Herrera visszahúzta, erre a csatár fellökte. A játékvezető mindkettejüknek sárga lapot adott. A pálya mellett ekkor tört ki a balhé a két edző között, akik heves szóváltásba keveredtek, még közéjük is kellett állni, nehogy egymásnak essenek. Mindenesetre a végén azért lepacsiztak, ezzel gyorsan el is ásták a csatabárdot.

A lefújás utáni sajtótájékoztatón pedig végképp tiszta víz került a pohárba.

– Mourinho azt akarta, hogy Firmino legalább egy sárgát kapjon, azonban szerintem a bíró már a fellökés előtt fújt. Csak Herrerának kellett volna sárgát kapnia – mondta Klopp.

A hazai kispadon másképp értékelte az eseményeket a portugál szakember.

– Klopp azt hitte, azt akarom elérni, hogy a játékosát kiállítsák, de ez nem igaz. Volt egy kis feszültség a pályán, de a játékvezető jól kezelte a helyzetet – mondta a Manchester United menedzsere.

Kapcsolódó Cikkek