EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Dunaújváros

Bízik a gyógyulásában Pecsét István

Tavaly novemberben még semmi bizonyosat nem lehetett tudni Pecsét István Kínában, Guangzhou-ban folyó kezelésének sikeréről. Ellenkezőleg: szemben a várható jó eredményekkel azért jött haza novemberben, mert egy gyulladásos zavar által májkilökődésre lehetett számítani a biopszia alapján, amit itthon kellett minél gyorsabban orvosolni.

Saját döntésének hátterében egész egyszerűen az állt, hogy a kinti kezelés jócskán meghaladta volna az – egyébként a Dunaújvárosiak Életéért Alapítvány által – összegyűjtött és rendelkezésre álló összeget.


Hazatértét követően most arról számolt be lapunknak, hogy egyáltalán nem bánja döntését, mert gyors beavatkozásra volt szüksége a transzplantált májnak ahhoz, hogy ne lökődjön ki a szervezetből, ugyanis Istvánt jelenleg nem tudják feltenni májtranszplantációs várólistára a májon kívüli rák miatt, amely kizáró tényező. Csak a gyógyszeres kezelés létezik számára egyenlőre.

Pecsét István a múlt héten adott nagyobb lélegzetű interjút Dunaújvárosban egyre javuló helyzetéről beszámolva Fotó: dunaujvaros.com

Pecsét István a múlt héten adott nagyobb lélegzetű interjút Dunaújvárosban egyre javuló helyzetéről beszámolva
Fotó: dunaujvaros.com

Sikerült továbbá néhány kilót visszaszednie magára itthon, s minden eddigi jel arra mutat, hogy visszautazását követően végleg a gyógyulás útjára léphet majd.


– A kínai gyógykezelésemet 2016. 11. 20-án kellett megszakítanom a transzplantált máj súlyos gyulladása miatt. A közel 5 hónapos gyógykezelés eredménye, hogy további áttétek nem képződtek a szervezetben a képalkotó vizsgálatok szerint, jelenleg az a kettő van, melyekkel megkezdtem Kínában a kezeléseket, akkor mindkettő 2 cm fölött volt, jelenleg 1-1 centiméteresre zsugorodtak. A transzplantált máj kritikus állapotából való kimozdítását az egészséges felé Kínában is meg tudták volna oldani, de ezek a beavatkozások további több millió forintba kerültek volna. Mivel az adománygyűjtés a daganat elpusztítására irányult, így a máj kilökődési zavarát itthon orvosolták, hogy másodjára is visszatérhessek Guangzhou-ba – mondta el a fiatalember.

Minél hamarabb szeretne visszatérni Guangzhou-ba, hogy folytathassa a rák elleni küzdelmet

Minél hamarabb szeretne visszatérni Guangzhou-ba, hogy folytathassa a rák elleni küzdelmet

István örömmel számolt be többek között arról is, hogy mindenki nagy érdeklődéssel, aggódással és szeretettel fordul feléje, ami továbbra is arra ösztönzi, hogy példásan küzdjön súlyos betegsége ellen és meghálálja a kapott segítséget.

Kezelésének helyszínén, a városban talált egy keresztény templomot, ahová még mindenképpen szeretne bemenni, mesélte, mert hitében sem történt változás Fotó: Lokál

A városban talált egy keresztény templomot, ahová még mindenképpen szeretne bemenni

– Jelenleg a négy májfunkcióból kettő már jó, a másik kettőért küzdünk (jelenleg a GGT, és az ALP is húzódik vissza), de a gyulladás csökken. Február 2-án lesz egy nagy kontroll vizsgálat Budapesten, ha minden remekül megy és a májfunkciók rendeződtek, akkor folytatni szeretném a rák elleni gyógykezelést. Vissza szeretnék menni Kínába, hogy az 1-1 cm-re zsugorodott daganatokat is eltüntessék, meggyógyuljak – mondta bizakodva Pecsét István.

Mint ismeretes, egy közösségi oldalon megjelent kezdeményezés nyomán indult országos hódító útjára a Szabadfogas-akció, melyhez nagyon sok település csatlakozott.

– Megrendített ez az összefogás, mely során most a hidegben az elesetteket kabátokkal és adományokkal segítjük, remélem kitart és tovább szolgál jó példaként, hogy figyeljünk oda embertársainkra – tette hozzá István.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.