EUR: 303,37 Ft
CHF: 267,09 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Boldogabbak? Már nincs annyi öngyilkos Japánban

Tavaly tovább csökkent Japánban az öngyilkosságok száma, és 22 év óta a legalacsonyabb arányt érte el – derült ki a pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos statisztikákból.

A távol-keleti ország öngyilkossági rátája világszerte a legrosszabbak közé tartozik. Tavaly 21 ezer 764 ember vetett véget az életének a szigetországban, ami az előző évhez képest 9,4 százalékkal kevesebb. A japán nemzetbiztonsági hivatal jelentése szerint az öngyilkosságok száma hetedik éve folyamatosan csökken az országban.

Az öngyilkosságot tavaly elkövetők 69 százaléka volt férfi.

1998 és 2011 között évente több mint 30 ezer volt az öngyilkosok száma, ez az adat 2003-ban volt a legmagasabb, amikor 34 ezer 427 ember vetett véget önkezével az életének.

Az utóbbi évek javuló adatai mögött civil szerveződések, aktivisták és helyi önkormányzatok erőfeszítései állnak. A szakemberek a magas öngyilkossági arányért főként az ország gazdasági hullámvölgyeit hibáztatták.

Ha segítségre van szüksége!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.