2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Sport

Bomba meglepetés: kiesett Djokovic

Hatalmas meglepetésre a címvédő, hatszoros bajnok Novak Djokovic már a második fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságtól. A volt világelsőt az üzbég Gyenyisz Isztomin győzte le drámai meccsen.

Bár a 29 éves szerb teniszező jól kezdett, három szett után 2-1-re vezetett, azonban a negyediket rövidítésben elbukta, majd az utolsó, mindent eldöntő adogatásban sem találta a formáját, és 4:6-ra elvesztette. Az ötszettes mérkőzés 4 óra 48 percig tartott, Djokovic pedig meglepő módon hetvenkét (!) ki nem kényszerített hibát ütött.


– Sajnálom Novakot, de jól játszottam. Olyannyira, hogy még magamat is megleptem – mondta a meccset követően Isztomin, aki a jelenlegi világranglistán a 117. helyen áll. – A harmadik szett óta görcsöl a lábam, nem is tudom, hogy tartottam ki. Ez volt karrierem legnagyobb győzelme, és most úgy érzem, hogy van keresnivalóm a legjobbak között is.

A két teniszező eddig öt alkalommal csapott össze, eddig mindig Djokovic nyert, aki még sosem esett ki ilyen hamar tornán, és Grand Slamen még sosem kapott ki top 100-on kívüli játékostól.


A Roland Garros megnyerése óta Djokovicnak nem igazán megy a játék, hiszen Wimbledonban a harmadik fordulóban búcsúzott, a riói olimpián az első körben vérzett el, valamint a US Open döntőjében is elbukott.

Babosék két szettben győztek

Babos Tímea – oldalán az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával – bejutott a legjobb 32 közé az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. A magyar–orosz kettős két szettben, 1 óra 20 perc alatt győzte le a Sorana Cirstea, Carina Witthöft román–német duót. Babosék következő ellenfele a Tatjana Maria, Pauline Parmentier német–francia páros lesz.

Kapcsolódó Cikkek