EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Külföld

Börtönbe megy három afgán menekültet szexuális erőszak miatt

Börtönbüntetésre ítéltek három afgán menekültet kedden a bécsi tartományi bíróságon, mert tavaly áprilisban az osztrák fővárosban megerőszakoltak egy fiatal lányt.

A két 18 éves elkövető hat, 16 éves társuk öt éves börtönbüntetést kapott.


Az eset április 22-én hajnalban történt. A fiatalok különös kegyetlenséggel követték el az erőszakot a török származású diáklány ellen. A 21 éves áldozat 30 éves barátnőjével együtt a bécsi Praterstern vonatmegállónál volt. Míg az idősebb barátnő pénzt vett fel egy bankautomatából, a fiatalabb lány elment egy nyilvános mosdóba. A férfiak utána mentek és megerőszakolták. A bűntett után elmenekültek, a lány barátnője ezek után talált rá a földön fekvő áldozatra. A 30 éves nő az utcára szaladt segítségért, ahol több járókelő is látta a menekülő férfiakat és értesítették a rendőrséget.

Enyhítő körülménynek számított az elkövetők korábbi büntetlen előélete, és hogy kísérő nélkül érkeztek a balkáni útvonalon át Ausztriába. Súlyosbító körülményként esett a latba, hogy a bűntettet a különös kegyetlenséggel követték el többször is, és hárman támadtak egy védtelen lányra.

Az áldozat kórházba került, később visszatért szülőhazájába. Azóta poszttraumás stresszben szenved. A lánynak több mint 24 ezer euró (7,5 millió forint) kártérítést ítéltek meg.

A védők a tárgyalás során a többi között azzal érveltek, hogy a vádlottak származási országában a nőket másként ítélik meg. A legfiatalabb elkövető a vizsgálati fogság ideje alatt több alkalommal is összetűzésbe került a női börtönőrökkel.

Kapcsolódó Cikkek