EUR: 331,65 Ft
CHF: 303,27 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Egyéb Szombathely

Brenner Jánosra emlékezik a Szombathelyi Egyházmegye

December 15-én lesz 60 éve, hogy a szombathelyi születésű Brenner János rábakethelyi káplánt a kommunista államhatalom brutális kegyetlenséggel meggyilkoltatta.

Fotó: brennerjanos.hu

Brenner János 1931. december 27-én született Szombathelyen Fotó: brennerjanos.hu

A méltó megemlékezés céljából Császár István egyházmegyei kormányzó a Szombathelyi Egyházmegyében Brenner János-emlékévet hirdetett. „Az évforduló jó alkalom arra, hogy újra felidézzük vértanú papunk életét, elővegyük a vele kapcsolatos imádságokat, ha esetleg az utóbbi időben ritkábban imádkoztuk azokat, felkeressük Brenner János atya életének állomáshelyeit” – olvasható a kormányzó körlevelében. Májustól szeptemberig minden hónap 13-án szentmisét tartanak a szentgotthárd-zsidai Jó Pásztor-kápolnánál, ide is várják a híveket.


János atya boldoggá avatási ügye régóta folyamatban van, most már csak a bíborosok tanácsának, végül pedig a szentatyának kell döntenie.  „Legyen tehát egyelőre ez az Emlékév a csendes, imádságos emlékezés, a helyi közösségek Brenner János tiszteletében való megerősödésének ideje, azzal a felelősségtudattal, hogy ha megtörténik a boldoggá avatás, akkor az mindannyiunk számára olyan esemény legyen, aminek szívből tudunk örülni. Mert egy olyan embert tisztelhetünk onnantól kezdve a boldogok sorában, aki számunkra ismerős, kedves, és akinek a boldoggá avatásával szívünk egyik nagy vágya teljesedik be” – fogalmazott Császár István.

Az emlékév hivatalosan december 15-ig tart. Másnap este nyolckor éjszakai zarándoklat lesz a szentgotthárd-rábakethelyi Mindenszentek-templomtól a szentgotthárd-zsidai emlékkeresztig.

Kapcsolódó Cikkek