EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld

Budapest az ötödik legolcsóbb európai úticél

Ötödik lett fővárosunk azon a listán, amely 2017 legolcsóbb európai úticéljait szedte össze. Az úgynevezett Daily Backpaper Index szerint egy turista átlagosan napi mintegy 26 dollárért töltheti az idejét Budapesten.

A Daily Backpaper Index figyelembe veszi az adott város szállás-, étkezési, szórakozási és utazási árait, azokból átlagolva számítja ki az adott városban eltöltött nap minimális költségét. A frissen összeállított indexet a bolgár főváros vezeti. Az egzotikus és hiperolcsó Szófiában alig 24 dollár, vagyis mintegy 5 ezer forint a minimális turistaköltség. Krakkó alig marad el ettől, még itt is elég lehet kevesebb mint 25 dollár. Bukarestben már 25,7 dollárt kell költeni, Belgrádba 26,1 dollár kell, míg Budapestre 26,7.


A listán még több európai főváros található: hatodik Szarajevó, hetedik Kijev és csak a kilencedik Varsó.

Az összeállítás szerint a legolcsóbb budapesti szálláshely ára 1547 forint fejenként, 700 forintot (vagyis két BKV-jegyet) számoltak utazásra, 3120-at étkezésre, ezret italokra és 1500 forintot látványosságokra. Azért leszögezhetjük: egy ilyen programmal azért senki nem ismeri meg Budapestet.

Kapcsolódó Cikkek