2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Budapestre figyel az agrárvilág

A héten megnyílt a 35. AGROmashEXPO, Magyarország legjelentősebb agráripari szakkiállítása.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (Megosz) szervezésében 12 ország 50 cégének több mint 70 szakértője látogatott el a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek számító kiállításra, hogy feltérképezzék a magyar agráripari képességeket és a technológiai export lehetőségét.

– Az MNKH célja, hogy a keleti és déli nyitás keretében elérhetővé vált piacokra eljuttassa a magyar agráripari képességeket – fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.

AgromashExpo, 2017 (Fotó: MNKH)

Oláh Zsanett (középen) a külföldi delegációkkal (Fotó: MNKH)

Az MNKH és a Megosz közös szakmai programjának fókuszában elsősorban a mezőgazdasági gépek, vetőmagok, feldolgozó technológiák, valamint kertészeti szaporítóanyagok külföldi partnerekkel történő megismertetése áll.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    Szijjártó: Fontos a határvédelem!

    A magyar kormány nem a problémát akarja Európába hozni, hanem a segítséget akarja odavinni, ahol a problémák vannak – jelentette ki a Süddeutsche Zetiung című müncheni lapnak adott interjúban Szijjártó Péter külügyminiszter.

  • A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar kormány soha nem fogja feláldozni egyetlen nemzeti közösségét sem

    A magyar polgári kormány sohasem fogja feláldozni a nagyhatalmi erőpolitika napi érdekeinek oltárán egyetlen nemzeti közösségét sem, és ilyet más államoktól sem várna el soha – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Ungvárhoz közeli Palágykomoróc magyar kormánytámogatással felújított református templomának ünnepélyes átadásán.