2019. december 06., péntek
Miklós

Extra

ByTheWay Peti: Nehéz elfogadni, hogy anyukám elment

A ByTheWay énekese, Szikszai Peti édesanyja tíz hónap küzdelem után, decemberben feladta a harcot a rák ellen. A korábban tehetségkutatóból megismert fiatal zenész képtelen elhinni, hogy édesanyja nincs többé, és bánatában a munkába temetkezik. 

Keserédesen indul a ByTheWay zenekarból ismert Szikszai Peti új éve. Tavaly márciusban tudta meg, hogy szeretett édesanyjánál agydaganatot diagnosztizáltak, és bár az orvosok és a család is mindent megtett a gyógyulása érdekében, de Peti anyukáját néhány hete, karácsony előtt legyőzte a gyilkos kór.


– Mindenféle kezelést kipróbáltunk, de az orvosok felkészítettek minket, hogy csodát ne várjunk. Anyukám a végsőkig azt mondta, hogy meggyógyul és visszamegy tanítani, mi pedig támogattuk, és próbáltuk a lehető legkellemesebbé tenni azt az időt, amit még együtt tölthetünk – osztotta meg a Lokállal élete tragédiáját a fiatal énekes, aki édesanyja távozásával egyben a legjobb barátját is elveszítette.

– Anyukámmal volt a legjobb a kapcsolatom a világon. Egy kifejezetten jó eszű nő volt, francia, orosz, történelem szakos tanár, az egyik legműveltebb ember, akit ismertem. Nehéz elhinni és elfogadni a tényt, hogy többé már nem beszélgethetek vele, nem tudok tőle tanácsot kérni – komorodott el Peti, aki munkaterápiával enyhíti fájdalmát.


Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós show-műsor első elődöntője, ByTheWay (Fotó: Keresztesi Balázs)

Vavra Bence, Szikszai Péter és Feng Ya Ou Ferenc, ByTheWay
/Fotó: Keresztesi Balázs

– Alapvetően aktív, munkamániás ember vagyok, de most még inkább. Nem szeretem a sajnálkozást, a csapattól is az a legnagyobb segítség, ha zenélünk. Hiszem, hogy ezek után is az visz leginkább előre, ha alkotok, ha még jobban lekötöm magam. Furán hangzik, de egy művésznek a rossz pillanatok, rossz időszakok komoly ihletet adnak, és velem sincs ez másképp, már írtam édesanyámnak egy dalt – árulta el a fiatal zenész, akinek a családja és a szerelme a legnagyobb támasza.

– Teljes kikapcsolódás számomra, amikor Szegedre utazom a barátnőmhöz és a családjához. Ott sikerül kicsit távol kerülnöm a gondoktól. A nővéremmel együtt élek, így vele napi kapcsolatban állok, édesapánkat pedig hetente látogatjuk, és hogy ne legyen egyedül, örökbe fogadtunk neki egy macskát. Öröm az ürömben, hogy ez a szomorú esemény nagyon összekovácsolta a családot – tette hozzá Peti, aki csapatával, a ByTheWayjel egy menedzsmentváltáson is túl van, és gőzerővel dolgoznak az új dalokon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Fölszállott a páva – Mostantól a nézők is szavazhatnak

    Péntek este az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását a korábban továbbjutott 12 produkció, akik közül a december 20-ai döntőbe a zsűri  juttatja tovább a legjobb négy produkciót.

  • Rekordot döntött A Dal 2020

    Rekordot döntött A Dal 2020

    A magyar könnyűzene letette a voksát, minden eddiginél több, 559 nevezés érkezett A Dal 2020 pályázati felhívására. A hatalmas érdeklődés és a jelentkezők száma is azt mutatja, hogy a műsor készítői jó döntést hoztak azzal, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar dalokat, tehetségeket, értékteremtő produkciókat támogatják.