2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Nagykanizsa

Csodát tettek a kanizsaiak és a térségben élők

Találkozóra hívták azokat, akik az adventi időszakban CsodaPontokat – vagyis gyűjtőhelyeket – működtettek a városban. Az Egy doboznyi szeretet elnevezésű jótékonysági akció kezdeményezője és fővédnöke, Cseresnyés Péter azt mondta: most is bebizonyosodott, hogy a Nagykanizsán és környékén élő emberek a jó célok érdekben képesek összefogni, és hajlandók nagyon sokat tenni azért, hogy azok megvalósuljanak.

Az államtitkár, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az egy hónap során több mint 4300 szeretetdobozt gyűjtöttek össze, amelyekből Nagykanizsa mellett mintegy félszáz zalai településre és még a Kárpátaljára is jutott. A térségben 70 CsodaPont működött: intézményekben, vállalkozásoknál, civil szervezeteknél és magánszemélyeknél.


Emlék advent idejéből. A cipősdobozok egy részéből felépítették a szeretet bástyáját (Fotó: Kovács Krisztián)

Emlék advent idejéből. A cipősdobozok egy részéből felépítették a szeretet bástyáját (Fotó: Kovács Krisztián)

A politikus arról is beszélt, hogy a jótékonysági kezdeményezést évekkel ezelőtt a református gyülekezet indította el, amit most városi és térségi összefogással sikerült kibővíteni. Több ezren mozdultak meg a jó ügyért, és ezzel több ezer gyermeknek tették szebbé a karácsonyát – tette hozzá Cseresnyés Péter.

A találkozón Dénes Sándor polgármester arról beszélt, ezt a hatalmas összefogást ki kell terjeszteni a városépítésre is, és bízik abban, hogy a kanizsaiak más jó ügyek mellé is odaállnak. Hella Ferenc református lelkész pedig kiemelte, nagy erő van az összefogásban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.