EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Miskolc

Diósgyőri Stadion: bontás után építés

A nagy hó sem akadályozza a DVTK stadion alapozási munkálatait. Az óévben sikeresen befejeződött a stadion és melléképületeinek bontása, így januárban a kivitelező elkezdhette az új aréna alapjának építését.

Vastag hótakaró borítja jelenleg is az építési területet, a munka azonban folyamatosan halad. Vasbetonszerelők hada állítja össze a stadion alapjának vasvázszerkezetét, amit az ácsok gondosan bezsaluznak a betonozás előtt.


A hó sem akadályozza a munkát - fotó: Lokál

A hó sem akadályozza a munkát – fotó: Lokál

A korábbi klubháznak is fontos szerepe van abban, hogy a leendő aréna biztos lábakon álljon, hiszen a bontásból származó törmelékeit is bedolgozzák az alapba. A Diósgyőri Stadionrekonstrukciós Kft. ügyvezetője szerint a rendelkezésre álló 10,9 milliárd forintos forrás elegendő lesz a korszerű létesítmény felépítéséhez, a tavaly év végi kormányhatározat által biztosított 3,1 milliárdból pedig a stadion környezetét tudják majd rendbe rakni.

Épül az alap - fotó: Lokál

Épül az alap – fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.