2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Döbbenetes vallomás Tompa Eszter gyilkosától

Vallomást tett a szerdán elfogott férfi, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy 14 évvel ezelőtt ő ölte meg a 22 éves lányt Sashegypusztán. A férfi beismerte tettét.

A rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatót tartott az üggyel kapcsolatban, amiről a Kisalföld is beszámolt.


Több száz személy került látókörbe. A gyanúsított az utóbbi hónapokban. Az, hogy hogyan, nem szeretném elmondani. A nyomozás elején vagyunk. A bíróságon elhangzik úgyis. Látókörbe került. Technikus kollégák számtalan tárgyi nyomot rögzítettek, ezek jelentik a bizonyságot – olvasható a lapban a rendőrség ismertetője.

Kiderült a most 36 éves gönyűi férfi teherautósofőrként dolgozott, így időnként lopta a gázolajat, amit az erdőben rejtett el. Eszter halálának napján is a lopott üzemanyagért ment a piros autójával.

Nézte a telefonját, s ekkor, az utolsó pillanatban vette észre, hogy előtte a biciklis: elütötte Tompa Esztert. A biciklije a lánynak felborult. Kiborult az étel, a papucsa ekkor esett le – írja a Kisalföld.

A férfi megállt, kiszállt, megnézte mi történt és mivel azt gondolta, hogy a lány halott pánikba esett. Ezért a holttestnek vélt testet betette a kocsijának csomagtartójába, majd továbbment Sashegypuszta felé. A férfi néhány perces út után egy földes mellékútra kanyarodott, ahol az időközben magához tért lányt egy bálázómadzaggal fojtotta meg, otthagyta, majd hazament akkori győri lakóhelyére. Aznap este visszament a tetthelyre és a holttestet Győrbe, a Mosoni-Duna árteréhez vitte.

Egy nappal később Szlovákiába vitte a kocsiját, ahol egy illegális bontóban darabokra szedette az autót, hogy semmi nyom ne maradjon utána.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek