EUR: 329,61 Ft
CHF: 301,33 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Drámai baleset! Gyerekek haltak meg egy iskolabusz ütközésénél

Frontálisan ütközött egy iskolabusz és egy teherautó csütörtök reggel az észak-indiai Uttar Prades szövetségi államban, a balesetben legalább 25 diák meghalt – közölte a rendőrség.

Az ütközésnek 36 – más források szerint mintegy 50 – sérültje is van. A rendőrség közölte, hogy a teherautó sofőrjének a lábát amputálni kellett. A halálos áldozatok – akik 7 és 10 év közötti gyerekek – Eta városában jártak iskolába.


Daldzsít Csodri helyi rendőrségi tisztségviselő szerint a látási viszonyok a sűrű köd miatt korlátozottak voltak.

Uttar Prades oktatásügyi hatóságai az összes iskolában háromnapos tanítási szünetet rendeltek el a körzetben a szokatlanul hideg időjárás miatt, így a hatóságok vizsgálatot indítottak annak megállapítására, miért maradt nyitva mégis az etai oktatási intézmény.

Narendra Modi indiai miniszterelnök együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitter közösségi oldalon.

“Gyötrelmesen érzem magam a tragikus etai baleset miatt. Osztozom a gyászoló családok fájdalmában” – írta.

Indiában gyakoriak a közúti balesetek, amelyekért többnyire az utak rossz állapotát, az elöregedett járműveket és a sofőrök figyelmetlen vezetési stílusát teszik felelőssé. Az indiai közlekedési minisztérium nyilvántartása szerint 2015-ben több mint 146 ezren vesztették életüket az indiai utakon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be – írta a XXI.

 • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

 • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.