EUR: 303,21 Ft
CHF: 267,13 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Drámai baleset! Gyerekek haltak meg egy iskolabusz ütközésénél

Frontálisan ütközött egy iskolabusz és egy teherautó csütörtök reggel az észak-indiai Uttar Prades szövetségi államban, a balesetben legalább 25 diák meghalt – közölte a rendőrség.

Az ütközésnek 36 – más források szerint mintegy 50 – sérültje is van. A rendőrség közölte, hogy a teherautó sofőrjének a lábát amputálni kellett. A halálos áldozatok – akik 7 és 10 év közötti gyerekek – Eta városában jártak iskolába.

Daldzsít Csodri helyi rendőrségi tisztségviselő szerint a látási viszonyok a sűrű köd miatt korlátozottak voltak.

Uttar Prades oktatásügyi hatóságai az összes iskolában háromnapos tanítási szünetet rendeltek el a körzetben a szokatlanul hideg időjárás miatt, így a hatóságok vizsgálatot indítottak annak megállapítására, miért maradt nyitva mégis az etai oktatási intézmény.

Narendra Modi indiai miniszterelnök együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitter közösségi oldalon.

“Gyötrelmesen érzem magam a tragikus etai baleset miatt. Osztozom a gyászoló családok fájdalmában” – írta.

Indiában gyakoriak a közúti balesetek, amelyekért többnyire az utak rossz állapotát, az elöregedett járműveket és a sofőrök figyelmetlen vezetési stílusát teszik felelőssé. Az indiai közlekedési minisztérium nyilvántartása szerint 2015-ben több mint 146 ezren vesztették életüket az indiai utakon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.