EUR: 329,55 Ft
CHF: 301,24 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Drámai megemlékezés! Megszólalt a sítáborról lemaradt fiú

Gyászol Budapest és gyászol Magyarország. A patinás Szinyei Merse Gimnázium homlokzatán fekete zászló lobog, kapuja előtt már kora este gyertyák és mécsesek lángjai lobogtak. Az érkező diákok egymás vállára borulva keservesen zokogtak, miközben a tanárok reménytelenül vigasztalták őket.

„Elnézést, nem tudják, kik a gyászoló szülők? Pszichológusok vagyunk, segíteni szeretnénk az elhunyt diákok rokonainak, de az irodából kiküldtek, hogy majd az utcán megtaláljuk őket” – e szavakkal kért útbaigazítást három pszichológus az újságíróktól. Közben Pavelcze László a legismertebb különleges mentő megrendülten guggolt a gimnázium bejárata előtt, hogy mécsest gyújtson.


Fotó: Lokál

Pavelcze László Fotó: Lokál

„Egy volt osztálytársam szombat reggel hívott, a tragédia hírével. Megdöbbentem, hiszen Pap Róbert testnevelést, Béla bácsi pedig történelmet tanított nekem – mondta a Lokálnak Erdődi Petra. – Gimnazistaként gyakran voltam síelni velük, és életre szóló élményt szereztek. Akkoriban Ausztriába jártunk siklani. Bár a tanárok felnőttként kezeltek minket, mindig éreztük, hogy felelősséggel vigyáznak ránk. Mélyen megrendített, hogy egyikük a legnagyobb bajban is az életét áldozta, hogy megvédje, megóvja a diákokat.”

Egy csupa fiúkból álló diákcsapat egymás szavába vágva méltatta a három kísérő tanárt.


„Gyuri bácsi testnevelést tanít, úgy tudom, neki mindkét gyermeke és a felesége is meghalt a buszbalesetet követő tűzben. A másik tesitanárt, Robi bácsit is mindenki nagyon szerette, akárcsak Béla bácsit, a történelemtanárt. Mindhárman olyanok voltak, mint az apukánk – mondták a kamaszok.

A 11. osztályos Mező Tamás megindultan mesélt arról, mennyire szeretett volna a társaival elutazni a sítáborba. Most pedig az életét köszönheti annak, hogy itthon maradt.

Mező Tamás Fotó: Lokál

Mező Tamás
Fotó: Lokál

„Sajnos nem úgy jöttek össze a dolgaim, ezért nem szállhattam fel arra a buszra. Szombat reggel a tragédiát hallva az édesapám rögtön azt mondta, azzal, hogy itthon maradtam, tulajdonképpen újra születtem. Nagyon sajnálom, ami a tanárokkal és a társaimmal történt.”

Címkék

Kapcsolódó Cikkek