2019. december 09., hétfő
Natália

Egyéb Győr

Drámai szombat a mentálhigiénés otthonban

Jó ideig még beszédtéma lesz az idei év első szombatja Győr környékén a várostól hét kilométerre található táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiénés Otthonban keletkezett tűz miatt. Negyvenhét ember füstmérgezést szenvedett, egy idős betegen már nem tudtak segíteni.

Az egyik raktárépületben csaptak fel a lángok, ahol ruhákat tároltak. A tűz a folyosóra is átterjedt, hamar füsttel árasztotta el az egész helyet. A tűzoltók több mint tíz járművel vonultak a helyszínre. A nagy füstben ők is csak légzőkészülékben tudtak dolgozni. Összesen hetvenhárom fekvő beteget mentettek ki és vittek át egy másik épületbe. Időközben tizenkét mentőautó is a helyszínre érkezett, sőt mentőhelikoptereket is hívtak.


Rengeteg tűzoltó és mentő érkezett az otthonhoz hogy segítsenek Fotó: GYP

Rengeteg tűzoltó és mentő érkezett az otthonhoz hogy segítsenek
Fotó: GYP

Sajnos egy ember életét a gyors segítség ellenére sem sikerült megmenteni. Negyvenhét ápolt füstmérgezést szenvedett, közülük tizennégyet kellett kórházba szállítani, egy embert súlyos, életveszélyes állapotban. A másnapi tájékoztatás szerint továbbra is súlyos az állapota, az intenzív osztályon, lélegeztetőgépen tartják, de már nincs közvetlen életveszélyben. Jó hír továbbá, hogy a könnyű sérültek közül többeket már visszavihettek az táplánypusztai otthonba.

Mentőhelikopterek is a helyszínre kértek Fotó: GYP

Mentőhelikoptereket is a helyszínre kértek
Fotó: GYP

Kapcsolódó Cikkek