2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld X.kerület

Drogdíler a Hős utcában

Drogkereskedőt és fogyasztókat fogtak el a rendőrök Budapesten, a X. kerületben, egy Hős utcai lakásban – közölte a rendőrség hétfő reggel a honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nyomozók csütörtökön jelentek meg a lakásban, mivel ott a gyanú szerint egy férfi napi rendszerességgel árult kábítószert. A rendőrök a házkutatáskor 61 pakett – 51,15 gramm – kábítószert, valamint több mint 150 ezer forint készpénzt találtak.


A lakáshoz – kábítószer vásárlás céljából – három férfi is érkezett, akiknek a rendőrök nyitottak ajtót. A rendőrök a férfiakat előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol az 55 éves K. Józsefet kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a fogyasztókat kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A további eljárást a BRFK X. kerületi kapitánysága folytatja le.

A nyomozók K. Józsefet őrizetbe vették, a bíróság indítványozta előzetes letartóztatását.

Mint arról már beszámoltunk, megdöbbentő, hogy Budapest egyik leghírhedtebb drogközpontja a kőbányai Hős utcában, három rendfenntartó szerv, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség és a Nemzetvédelmi Egyetem háromszögében virágzik. Hiába a kerületi és fővárosi zsaruk igyekezete, hogy kisöpörjék a szemetet a legforgalmasabb elosztónak számító két háztömbből, olyan itt a drogkereskedelem, mint a mitológiai hidra: ha egy fejet levágnak, három nő a helyébe.

Kapcsolódó Cikkek