2017. november 19., vasárnap
Erzsébet

Belföld

Drogot terjesztő családot kapcsolt le a rendőrség

Hét ember előzetes letartóztatását indítványozta a Budaörsi Járási Ügyészség Érden kábítószer-kereskedelem miatt.

Az ügyészség MTI-hez eljuttatott, csütörtöki közleménye szerint a bűnügy gyanúsítottjai érdiek, két nő és öt férfi, akik közül hárman egy család tagjai. A férfiak többféle kábítószert szereztek be és szüleikkel, valamint ismerőseikkel 2015 és 2016 folyamán naponta árulták a környéken élő felnőtteknek és gyermekeknek.

Szabó Ferenc főügyész tudatta: a rendőrök január 17-én házkutatást tartottak a gyanúsítottaknál, ahol kábítószert, mérlegeket, készpénzt – forintot, orosz rubelt, indiai rúpiát – foglaltak le. A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított személyek szökésének veszélye fennáll, valamint az összebeszélés és a tárgyi bizonyítékok eltüntetése is veszélyeztetheti a nyomozás sikerét, ezért a Budaörsi Járási Ügyészség indítványozta a hét gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését – olvasható a sajtóközleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárköveket óvják a Bükkben

  A kaptárkövek megóvására koncentrál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNP), amely erre 180 millió forintot nyert uniós pályázaton – közölte a park az MTI-vel.

 • Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Eső, hó és napsütés is várható a jövő héten

  Változékony idő várható a jövő héten: többször is kisüthet a nap, de többfelé várható eső, havas eső, akár hózápor is, emellett a szél is erős lehet. A leghidegebb órákban többfelé lesznek mínuszok, s helyenként napközben is 5 fok alatti maximumok várhatók, de többfelé 10 foknál is melegebb lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka betegség hátterében

  Új gént azonosítottak magyar tudósok egy ritka neurológiai betegség kialakulásának hátterében, ami több mint két évnyi kutatómunka eredménye – mondta Molnár Mária Judit, a Semmelweis Egyetem Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetének igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.