EUR: 330,74 Ft
CHF: 301,69 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb Békéscsaba

Egy kis melegség a nagy hidegben

A Szabadfogas mozgalom, akárcsak sok más önkéntes kezdeményezés, egy közösségi oldalon indult és nagyon rövid idő alatt nagyon sok követőre tett szert.

A mozgalom célja, hogy a megunt vagy már méretben nem jó kabátok, amelyek másnak még jók lehetnek, azokhoz kerüljenek, akiknek nagy szükségük lehet rá – főleg ebben a hidegben. A kabátokat általában az adott település legforgalmasabb pontjain, egy-egy üzlet előtt felállított fogasra lehet felakasztani, majd teljesen ingyen leakasztani. „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet” – olvasható a fogasok melletti táblán.


Fotó: Fekete Róbert Szabadfogas Békéscsabán, az Andrássy úton

Fotó: Fekete Róbert
Szabadfogas Békéscsabán, az Andrássy úton

Bár kabátokkal indult a kezdeményezés, azóta többen ajánlottak fel sálat, csizmát és más meleg holmit. Békéscsabán tavaly volt már példa hasonló akcióra, akkor a felajánlók városszerte sálakat kötöttek például a közterületi padokra, fákra azzal a címkével, hogy aki fázik, bátran tekerje a nyaka köré. A meleg holmik gyűjtése mellett, vagy inkább ahhoz kapcsolódva, több civil szervezet is készül ételosztással vagy nagyobb ruhagyűjtési akciókkal, hogy minél több rászorulónak tudjanak segíteni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.