EUR: 329,52 Ft
CHF: 301,05 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Egyelőre nincs válasz a miértre

Rendőrök szállták meg annak a magyar cégnek a telephelyét, amelyik a francia sítáborba szállította a budapesti gimnazistákat. Továbbra is rejtély, hogy hazafelé, Verona mellett az autópályán mi okozta a tragikus balesetet.

Buszbaleset_telep

Tegnap reggel öt autóbusz és több kamion is parkolt Kiskunfélegyházán a Pizolit Busz Kft. telephelyén, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai elözönlötték az irodákat. Információink szerint a diákokat utaztató Setra 317 GT-HD típusú autóbusz teljes szerviztörténetére voltak kíváncsiak, illetve arra, hogy ki és mikor vizsgáztatta le a járművet. Ugyanis a cég az utaztatáson kívül javítással és műszaki vizsgáztatással is foglalkozott, amit az egyik sarokban hatalmas tábla is hirdet.


„Milyen állapotban volt a diákokat szállító autóbusz és mikor vizsgáztatták utoljára?” – kérdezte a Lokál Czakó Tibor ügyvezetőt, aki kitérően csak annyit válaszolt: együttműködik a hatósággal. Így arra sem felelt, igaz-e, hogy a diákok rendelkezésére bocsátott Setra 317 típusú busz annyira balesetveszélyes, hogy tizenhárom évvel ezelőtt leállították a gyártását. Ugyanis a jármű üzemanyagtartálya elöl helyezkedik el, ez az ütközés során kilyukadt és rögtön kigyulladt.

Kapcsolódó Cikkek