EUR: 330,99 Ft
CHF: 300,99 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Aktuális

Egyszer már kiengedték a rendőrgyilkos hungaristáit

Korábban is elfogta, de bűncselekmény hiányában elengedte a Nemzeti Nyomozó Iroda a rendőrgyilkos Gy. István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal hungaristáit, akik ellen végül csak azután sikerült eljárást indítani, hogy vezetőjük lelőtte az NNI főnyomozóját. A korábbi akciót nem verték nagydobra, mert „lyukra futottak” a nyomozók.

Visegrád térségében több helyszínen is felvonultak a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei és összesen 11 személyt állítottak elő egy lőfegyverrel visszaélés ügyében folytatott nyomozás során 2014. február 4-én. Erről a rendőrség akkori szóvivője számolt be szűkszavúan, miután a helybéliek jelezték a sajtónak a kommandósok mozgolódását. A Lokál most biztos forrásból úgy értesült: a TEK-esek akkor lényegében ugyanazt a 11 személyt állították elő, akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda az elmúlt hetekben végül eljárás alá vont a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tagjai közül.


Magyar Nemzeti Arcvonal

Mint ismert, az MNA vezetője, Gy. István október 26-án agyonlőtte az NNI kiemelt főnyomozóját, Pálvölgyi Pétert, amikor egy – a hatóságok által eddig nem nevesített – bűnügy nyomozása során házkutatást akartak tartani a szélsőséges újnyilas vezető bőnyi házában. A tragikus véget ért rendőri akció után a Nemzeti Nyomozó Iroda heteken belül elfogta az MNA 11 „aktivistáját”, akiket lőfegyverrel visszaélés és közösség tagja elleni erőszak előkészületével gyanúsítanak. A Lokál információi szerint ugyanezzel a gyanúval érkeztek Visegrádra az NNI nyomozói 2014. február 4-én is, de „koppantak”.

gy

gy

– Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lőfegyverrel visszaélés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozást bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette, mivel az előállított személyek birtokában engedéllyel tartott lőfegyverek voltak – írta lapunknak az ORFK Kommunikációs Szolgálata, miután azt firtattuk, miért maradt eredménytelen a most eljárás alá vont személyek ellen korábban indított nyomozás.


pálvölgyi péter őrnagy NNI megölte Győrkös István POLICE.hu

– Meglehetősen furcsa, hogy 2014-ben kérték a TEK segítségét az elfogáshoz, amikor a nyilvántartásokból tudniuk kellett, hogy az elfogott személyek engedélyezett fegyverrel rendelkeznek, most viszont kommandósok támogatása nélkül mentek házkutatást tartani – sorolta fenntartásait az üggyel kapcsolatban egy neve elhallgatását kérő biztonsági szakértő. Arra utalt, hogy az ORFK vizsgálata szerint semmilyen szakmai hiba nem előzte meg a Pálvölgyi Péter őrnagy (posztumusz alezredes) halálához vezető rendőri intézkedést.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek