EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Veszprém

Együtt erősebbek vagyunk

Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány múlt szerdán, amelynek eredményeként több közös programmal is készülnek.

A veszprémi egyesület az alapítása óta eltelt 10 évben számos civil szervezettel és partnerrel kötött együttműködést, összesen 27-tel, idén pedig ez a szám további nyolccal növekszik, elsőként a Sinka Vivien vezette Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvánnyal.


Sinka Vivien és Molnár Roland (fotó: Domján Attila)

Sinka Vivien és Molnár Roland (fotó: Domján Attila)

Molnár Roland, az egyesület elnöke elmondta, fontosnak tartja, hogy az egyes civil szervezetek átadják egymásnak a már megszerzett tudást, ezzel is erősítve a másikat, segítve a hatékonyabb munkát. Ehhez ad további pluszt, hogy az Új Nemzedék Közösségi Tér is csatlakozott a partnerséghez, amely a civilek hálózatosodásának elősegítése érdekében helyet biztosít a közös programoknak – nem véletlenül, hiszen régóta a fiatalok találkozási pontjaként szolgálnak. Programokból nem lesz hiány: az egyesület 2017-ben is számos akcióval készül.

Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke kifejtette: számukra ez az év elsősorban a megelőzésről, az önvédelemről és az önismeretről szól. A legfrissebb számadatok szerint közel 17 ezer bejelentés volt az elmúlt években eltűnt gyermekekről, pedig kis odafigyeléssel, kampányokkal, családi beszélgetésekkel ez a szám csökkenthető. Mivel a mai fiatalok sokszor kirekesztettnek érzik magukat, nincsenek tisztában az értékeikkel, ezért az internethez menekülnek, az eltűnésük is nagyon sok esetben arra vezethető vissza.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.