EUR: 322,13 Ft
CHF: 283,06 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Elbukott az ellenzéki mesterterv

Hiába fogott össze a Jobbik a baloldallal, ez sem jelentett akadályt a kormánypárti jelöltnek a szentendrei választáson.

Könnyed győzelmet aratott a Fidesz–KDNP jelöltje a hétvégi időközi választáson Szentendrén. Négyessy Katalin 339 szavazattal nyert mandátumot az önkormányzati testületbe, Helyes Imre, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) aspiránsa 298 szavazatot szerzett. A szavazást azért kellett kiírni, mert a tisztséget eddig betöltő képviselő, Tolonics Gyula tavaly szeptemberben elhunyt. A szentendrei voksolásnak nem volt nagy tétje, a helyi erőviszonyokat nem befolyásolta, a Fidesz többsége mindenképp biztosított a képviselő-testületben.


Négyessy Katalin (jobbra) és a szentendreiek egymásra találtak (Fotó: Facebook)

Négyessy Katalin (jobbra) szerint személyeskedő lett a kampány hangneme

Azért volt mégis jelentősége, mert az ellenzék először itt próbálta ki élesben a 2018-as választásokra tervezett stratégiáját: az LMP-t leszámítva a komplett baloldal beállt a TESZ jelöltje mögé, miközben a Jobbik úgy támogatta az összefogást, hogy nem indított jelöltet. Ennek ellenére a kormánypárti Négyessy Katalin meggyőző különbséggel, a szavazatok több mint 52 százalékával szerezte meg a szentendrei 7. egyéni választókerületéhez tartozó emberek bizalmát. A névjegyzékben szereplő 2065 választópolgárból 656 szavazott érvényesen.

Négyessy Katalin úgy fogalmazott az eredményhirdetést követően, hogy bár sejtette, hogy nehéz lesz a kampány, nem gondolta volna, hogy ennyire személyeskedő hangvételűvé válik. – Szeretném megköszönni a polgárok bizalmát, felemelő érzés, hogy ennyi ember sorakozott fel mögém. Mostantól csak a feladatomra szeretnék koncentrálni, minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy környezetünk még szebb és élhetőbb legyen – írta közösségi oldalán.

Kapcsolódó Cikkek