EUR: 303,21 Ft
CHF: 267,13 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Eldőlt! “Hard Brexit” lesz

Theresa May brit miniszterelnök bejelentése nyomán eldőlt, hogy az Egyesült Királyság nem kíván kapcsolódni az Európai Unió piacához, vagyis “hard Brexit” lesz – jelentette ki az Antall József Tudásközpont kutatásvezetője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Baranyi Tamás Péter közölte: az is eldőlt, hogy a brit kormány már az év elején megkezdi a kilépésről szóló tárgyalásokat.

Ez annyiban tisztázza a helyzetet, hogy a politikai elit nem kívánja megkerülni a népszavazás eredményét – tette hozzá.

Közlése szerint komoly kérdéseket vet fel a skótok kilépési szándéka az Egyesült Királyságból, ők ugyanis többször kinyilvánították, hogy az Európai Unió tagjai kívánnak maradni.

Ám ez a lépés kellemetlen volna, több szeparatista törekvésekkel szembenéző európai országok számára – fűzte hozzá.

Az is megfigyelhető, hogy a Brexittel egy időben a brit politika egyre inkább el kíván köteleződni a NATO felé – közölte Baranyi Tamás Péter.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.