EUR: 330,77 Ft
CHF: 301,77 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Dunaújváros

Életveszélyes küldetésen Hankusz Kálmán

Hankusz Kálmán dunaújvárosi fotós az elmúlt hétvégén utazott el a Bengáli-öböl egyik szigetére. Eltökélt szándéka megismerni-megfigyelni azt a népcsoportot, amelyet eddig még senkinek sem sikerült. Akik megpróbálták, eltűntek, soha többé nem adtak életjelet magukról.

A szentinelézek a Bengáli-öbölben található Andamán- és Nikobár-szigetek egyikén élnek, amelyek Indiához tartoznak. Az indiai hatóságok tevékenysége csak a sziget megfigyelésére, ritka, rövid látogatásokra és idegenek általi megközelítésének akadályozására terjed ki.


– Normális esetben az embereknek esélyük sincs odajutni. Kutatási szándékkal megyek, hiszen a jelzett törzsről semmit nem tudnak. Sem a kultúrájukat, sem a nyelvüket, egyetlen szokásukat sem ismerjük. Annyit tudunk, hogy léteznek, és eddig még mindenkit megöltek, aki a szigetre lépett. Teljesen originális körülmények között élnek, persze hogy érdekel, valamikor mi is így élhettünk – mondta el a fotós.

Legutóbb a sikeres Magnus expedícióban kísértette őket a sors, most újabbnak vág Hankusz Kálmán

A Magnbus expedíció során pilóta barátjával repülte körbe a Földközi-tengert egy magyar gyártmányú kisgépen

 

Az utolsó kenetet nem adatta fel magának Hankusz Kálmán, mert váltig állítja, hogy még több dolgot meg kell valósítania. Ilyen például egy ayurvédikus tanítómesternél való látogatás, aki az ősi asztrológia szerint teszi a dolgát. Később egy különös esküvői meghívásnak tesz eleget.


– A dél-indiai Keralába vagyok hivatalos egy esküvőre, ahol a szokások szerint a párok nem találkoznak egymással, a rokonok döntik el, hogy kivel házasodhatnak. S amennyire én tudom, egész normálisak. Nagyon nagy a rokonság, ritka, hogy bárkit beengedjenek forgatni, fotózni. A pár szüleitől kaptam meghívót, noha nem ismerem őket. Izgalmas már a hennafestés az esküvő előtti estén, a közel háromszázas rokonság (szűk családi kör), majd a ceremónia, ahol már közel ezren vannak – mesélte a bátor fotós.

"Fizikailag, lelkileg mindig felkészülök, amire lehet, aztán majd meglátjuk." - mondta az indulás előtti órákban a kutatásokra hajlamos Hankusz Kálmán Fotó: Lokál

„Fizikailag, lelkileg mindig felkészülök, amire lehet, aztán majd meglátjuk”

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.