EUR: 329,46 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Extra

Elhunyt a Hupikék törpikék-képregények egyik alkotója

Elhunyt kedden 51 éves korában Pascal Garray belga karikaturista, a Hupikék törpikék-képregények egyik alkotója.

A belgiumi Liege-ből származó Garray 1990-ben csatlakozott Pierre Culliford műhelyéhez. Culliford, aki Peyo művésznéven jegyezte a Hupikék törpikék képregényeket, 1992-ben hunyt el. Garray a Peyo Stúdióban pályafutása során 17 Hupikék törpikék-képregénykötetet és hét Benoit Brisefer (angol nyelvterületen Steven Strong)-képregénykötetet is alkotott. Halála előtt még befejezett egy újabb törpös albumot, amely szeptemberben jelenik meg.

“A Peyo család és a stúdió dolgozói gyászolják a tehetséges művészt és barátot” – fogalmazott a Garray halálhírét bejelentő Le Lombard kiadó, amely közleményében méltatta a művész “kedvességét, humorát és egyszerűségét”.

Kapcsolódó Cikkek

  • Elhunyt Anna Karina

    Elhunyt Anna Karina

    Elhunyt Anna Karina Ezüst Medve-díjas francia színésznő, a francia újhullám egyik arca, Jean-Luc Godard volt felesége, aki a világhírű rendező filmjeiben alakította legismertebb szerepeit.

  • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!