2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Székesfehérvár

Elismerés neves sportolóknak és tanároknak

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében adta át január közepén a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) azokat az elismeréseket, amelyekkel a diákolimpikonok pártfogóit jutalmazták.

Fejér megyéből a díjat Fésüs Irén röplabdaszakedző, magyar bajnok, kupagyőztes és válogatott röplabdázó, a Felsővárosi Általános Iskola testnevelő tanára kapta.


Összesen ötmillió forintot osztott szét a Magyar Diáksport Szövetség a diákolimpikonok pártfogóinak: 15 iskolát, 20 testnevelő tanárt és 3 rendezőt jutalmazott a Diákolimpia elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeiért és tevékenységéért. Az eseményen megyénként egy-egy testnevelő tanár kapott elismerést, akik az adott tanévben kiemelkedő eredményt értek el versenyzőikkel. Az elismeréseket a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Balogh Gábor, az MDSZ elnöke mellett a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Sárfalvi Péter adta át.

Az MDSZ hat korcsoportban meghirdetett 13 saját rendezésű versenyén és a további 34 megrendezett versenyben mintegy 270 ezer diák indult, közülük 15 ezren jutottak el az országos döntőkig és közel 1800-an értek el első helyezést. A legtöbb nevező az atlétika sportágban mérette meg magát.

– A 2016-os év egyik legnagyobb eredménye, hogy létrehoztunk egy olyan finanszírozási keretet, amelynek segítségével már minden tankerület diákjai elutazhatnak a versenyekre. A jövőre tekintve elmondható, hogy a 30 éve működő diákolimpiai rendszer kiemelt eseménye lesz a 30. jubileumi Diákolimpia, amelyet Debrecenben rendeznek meg június 21. és 26. között, és amelyre szeretettel várunk mindenkit – mondta el Balogh Gábor.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.