2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Előzetesben Tompa Eszter gyilkosa

Hiába ismerte el a 36 éves gönyűi S. Attila, hogy 14 éve egy bálázózsinórral megfojtotta az akkor 22 éves Tompa Esztert, a bíróság szerint vizsgálni kell, hogy valójában hogyan követhette el tettét a férfi.

Ezért és mert S. Attila tette így is nagyon súlyos, továbbá fennáll a férfi szökésének veszélye is, a Győri Járásbíróság elrendelte a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel meggyanúsított családapa előzetes letartóztatását.


Győr, 2017. január 13. Egy tizennégy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit őriznek a rendőrök a Győri Járásbíróság folyosóján 2017. január 13-án. A bíróság döntött a férfi előzetes letartóztatásáról, akit a tizennégy évvel ezelőtti gönyűi gyilkossággal, az akkor 22 éves győri Tompa Eszter megölésével gyanúsítanak. MTI Fotó: Krizsán Csaba

Egy tizennégy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal gyanúsított férfit őriznek a rendőrök a Győri Járásbíróság folyosóján 2017. január 13-án. A bíróság döntött a férfi előzetes letartóztatásáról, akit a tizennégy évvel ezelőtti gönyűi gyilkossággal, az akkor 22 éves győri Tompa Eszter megölésével gyanúsítanak /Fotó: MTI – Krizsán Csaba

Azért is lehet kétséges a férfi beismerő vallomása, mert a nyomozás eddigi adatairól szóló információk ellentmondtak állításainak. Ugyanakkor a rendőrök sem zárták ki korábban, hogy közlekedési balesetből is származhattak a meggyilkolt nő sérülései, de a szemtanúk beszámolói más irányba terelték a nyomozást. Az elkövetett tettért kiszabható 10-20 évnyi vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés is S. Attila letartóztatása mellett szólt, ahogy az is, hogy korábban már büntetve volt és jelenleg is eljárás folyik ellene lopás miatt. A döntés ellen senki sem fellebbezett.

Kapcsolódó Cikkek