EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Extra

Eltűnt: Damu Edináért aggódnak szomszédai

Hónapok óta semmit sem tudni Damu Roland alkoholproblémákkal küszködő feleségéről, Edináról. Már a szomszédok is aggódnak érte, hiszen érdi otthona jó ideje elhagyottan áll, a közműveket rég kikapcsolták, őt magát pedig mintha a föld nyelte volna el.

Damu Edina Damu Roland felesége  (Fotó: Máté Krisztián)

Damu Edina /Fotó: Máté Krisztián

Jó ideje csend van Damu Edina körül. Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az asszony várandóssága alatt sem volt képes letenni a poharat, alkoholproblémái miatt pedig születése után nővéréhez került Damu Rolanddal közös kislányuk, Maja. Innentől Edina még inkább elindult lefelé a lejtőn, egy-egy alkalommal még kórházba is került. Érdi otthonában hónapokkal ezelőtt kikapcsolták a közműveket, a gázt, a telefont, a háza egész egyszerűen lakhatatlanná vált, a szenvedélybeteg asszony pedig szőrén-szálán eltűnt. A Lokál ellátogatott az érdi családi házhoz, de a megmaradt szűz hóból is jól látszik, a madár se járt arra jó ideje. Hiába kerestük Edina édesanyját és Damu Rolandot, lapzártánkig mindketten elérhetetlenek voltak. Ennyi idő után a szomszédok is csak találgatni tudnak, hogy a pszichiátriát gyakran megjárt Edina talán ismét ott lehet.


– Két-három hónapja nem volt mozgás a ház körül, úgy tudjuk, Edina azóta kórházban van. De jobb is, halálra fagyna abban a házban. Már mindent kikapcsoltak nála – mondta a szomszéd öregúr. – Kicsi kora óta ismerem Edinát, nem volt ő mindig ilyen. Valahol nagyon kisiklott az élete, és félek, ha így folytatja, nem lesz jó vége – fejezte ki aggodalmát Feri bácsi, aki reménykedik, hogy Edina talán valahol jó kezekben van. Lapunk nyáron megtudta, hogy az asszonyt augusztusban detoxikálóba kellett szállítani gyógyszer-túladagolás miatt,  így nem túlzás azt mondani, az utolsó esély lehet a csontsoványra fogyott, szenvedélybeteg anyuka számára, ha gyógykezelést kap.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint ha Edina valóban a pszichiátrián van, talán egyenesbe jöhet az élete. Míg korábban csak egy-két hetet töltött a rehabilitációs intézményben, ha most valóban hónapok óta benn van, az a szakember szerint arra enged következtetni, hogy Edina elhatározásra jutott, és meg akar szabadulni  pszichés problémájától.


Damu Roland

Damu Roland

– Senkit sem lehet kényszerrel kórházban tartani, főleg nem ennyi ideig, csak az ön- és közveszélyes állapotú embereket. Nagy valószínűséggel itt nem erről van szó, hanem egy együttműködő magatartásról, ami nagyon pozitív jel. A pszichiátriai osztályon gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést kapnak az esetlegesen függőségben szenvedő betegek, és hosszú, pszichésen és fizikailag is fájdalmas folyamaton mennek át, de nagy esély van rá, hogy elérik és fenn tudják tartani a tiszta állapotot – mondta a pszichoterapeuta, akitől azt is megtudtuk, hogy a pszichiátria legtöbb osztályán szigorú szabályok vannak, és amennyiben ezt valaki megszegi – és adott esetben például alkoholhoz nyúl –, annak azonnal el kell hagynia az osztályt.

Talán ha Edina valóban hónapok óta kezelés alatt áll, akár még arra is van esélye, hogy magához vegye és felnevelje kislányát, Maját.

Damu Roland harcol Majáért

Damu Maját a nagynénje neveli, hiszen se édesanyja, se a szabadulása után színészlakban élő édesapja nem tudta volna megfelelően ellátni. A színész Edinával ellentétben rendszeresen látogatta a csöppséget, és jó viszonyt ápolt kislánya gyámjával és a nagymamával, ám állítása szerint karácsonykor, amikor Majáért ment, részegen fogadta őt a nagymama. Damu Roland feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt, és most, hogy van párja és munkája, mindenáron szeretné magához venni és felnevelni a kicsit.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Visszatér a színpadra Demjén Ferenc

  Egy év kényszerpihenő után december végi nagy koncertjén tér vissza a színpadra Demjén Ferenc. A 72 éves énekes napról-napra jobban van, a mozgás sem jelent neki gondot, és az elmúlt hónapok történéseire is tisztán emlékszik.

 • Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  Megegyezett L.L. Junior és Csilla

  L.L. Junior tegnap közleménybe tudatta a nyilvánossággal, sikerült megegyezniük volt párjával kisfiúk, a hatéves Lacika felügyeletéről.

 • Lefestette magát Gelencsér Timi

  Lefestette magát Gelencsér Timi

  Új szerepben próbálhatta ki magát a TV2 Catch versenyzője, Gelencsér Tímea. A 2016-os Miss World Hungary győztese Borbás Edina legújabb könyvének, A Szeráj borítóján látható a főhősnő, Szófia szerepébe.