EUR: 331,66 Ft
CHF: 303,32 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Belföld

Ennyivel csökkennek a járulékok

A kormány a bérmegállapodásban foglaltaknak megfelelően folytatja a munkára rakódó terhek csökkentését – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a HG Media csoport Fókuszban konferenciasorozat – 2017 a lehetőségek éve címmel tartott rendezvényén, Budapesten.

Kiemelte: a tavaly még 27 százalékos járulékot 2017-ben 22 százalékra mérsékelték, a tervek szerint 2022-ben pedig 15 százalékra csökkentik.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy marad a 9 százalék társasági adó mértéke.

Varga Mihály elmondta: a magyar gazdaság gyorsuló pályára állt, 2017-ben 4 százalék feletti gazdasági növekedésre számítanak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Az ellenzék Borkai Zsoltjának megnevezését ígéri az Angyal ügyvédje nevezetű blog, amely azzal állt elő, hogy január elsején két korrupt, kokainozó, fiatal örömlányokkal orgiázó ellenzéki politikus drog- és szexpartijairól rántja le a leplet, ha addig nem vonulnak vissza a közélettől.

  • EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

    Átlátható működési modellt,  kristálytiszta,  kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat  teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.