2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Szombathely

Épül a medence, készül az egyetem

Az óvodától az egyetemig kínál lehetőséget a vízilabdasport Szombathelyen, ahol a kiváló játékosok mellett ősztől már szakedzőket is képeznek.

Decemberben több százan megtapasztalhatták a Fedett Uszodában, hogy a vízilabda teljesen más élőben, mint a tévében nézve. – Az OB I/B-s csapatunk szurkolói kiváló hangulatot varázsoltak legutóbbi hazai mérkőzéseinken. Látszott a küzdelem, kijött az erő, mert csodaszép sport a vízipóló, amely Szombathelyen is egyre népszerűbb. Tavasszal még jobbak is lehetünk, és bízom benne, hogy hamarosan sokkal színvonalasabb meccseket is nézhet a Fedett Uszoda szakértő közönsége – tette hozzá Juhász Tibor, a tabella 4. helyén tanyázó Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) elnöke.


Fotó:CSG

A csapat jó, a közönség érdeklődő – otthonra talált a vízilabda Szombathelyen Fotó:CSG

A klubvezető a játékosokkal és az edzőkkel együtt már alig várja augusztust, amikor a csapat beköltözhet a saját katlanba, amely nemcsak az OB I-es szereplésre hajtó együttesnek lehet otthona, de a 2018-as junior vízilabda-világbajnokság helyszínéül is szolgál majd.

Februárban folytatódnak a sportági bajnokságok és az infrastruktúra-fejlesztés, de a képzést, továbbképzést sem hanyagolják el a vízilabda szerelmesei. Az óvodától az egyetemig kínál esélyt a sportág Szombathelyen, mivel az AVUS-nál már az ovisok is elsajátíthatják a vízipóló alapjait, aztán irány a korosztályos csapat, egészen az OB I/B-s felnőttegyüttesig, és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Sporttudományi Intézetében (Szombathely) vízilabda-szakedzői BsC-képzésben is részt vehet, aki okítani is kívánja ezt a csodálatos sportot.


Fotó:CSG

Épül az aligátorok medencéje Fotó:CSG

Az NYME (február 1-jétől ELTE PPK) Sporttudományi Intézetének igazgatója, dr. Polgár Tibor egyetemi docens szerint nagyon fontos, hogy a sport iránt érdeklődő diákok ne menjenek más városba tanulni, hanem itt, már az ELTE berkein belül maradjanak.

– Most is több vízipólós tanul nálunk, de jelenleg még tanár szakokon. Ezt a lehetőséget, kaput szeretnénk kinyitni mások, illetve a többi vízilabdázó előtt is. Terveink szerint szeptemberben kezdünk. A Sporttudományi Intézet és a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) együttműködésében induló kurzus lesz a sportág legmagasabb szintű hazai képzési formája. Szükségesnek éreztük az országos szövetség támogatását, ezért már ősszel tárgyaltunk dr. Kemény Dénes elnökkel, aki azért örült elképzelésünknek, mert jelenleg nincs az országban MVLSZ által támogatott vízilabda-szakedzői képzés.

Fotó:CSG

Kemény Dénes is támogatja a vízilabda-szakedző képzést Fotó:CSG

– Az írásos engedélyt is megkaptuk, és a szellemi mellett személyi támogatást is kapunk, hiszen akár Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány is óraadó tanár lehet nálunk. Ezzel az óvodától az egyetemig igazi életpályaprogram valósulna meg Szombathelyen – fogalmazott lapunknak az egyetemi docens.

A szeptemberben induló képzésre február 15-ig lehet jelentkezni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.