2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Veszprém

Erősödjünk kultúránkban, hitünkben!

Péntek délután, vízkereszt napján rendezték meg a Veszprém Megyei Önkormányzat hagyományos újévi ünnepségét a Megyeháza Szent István termében. A megjelenteknek Steinbach József református püspök kívánt áldott új évet.

– Az Úr megtartó kegyelme kísér minket ebben az esztendőben is, és a felülről érkező áldásra nagy szükségünk is van – hangsúlyozta a püspök. – Nincs fontosabb manapság annál, mint hogy saját keresztény kultúránkban, hitünkben erősödjünk, ami szeretetet ébreszt bennünk.


A püspök beszélt a vízkereszt ünnepéről is, amihez a keresztény hagyomány három bibliai történetet kapcsol. A napkeleti bölcsek Jézus születésekor eljöttek, mert felismerték benne a szabadítót, a megváltót. Az ő hódolatuk azt is jelenti, hogy Jézus megváltása egyetemes, minden embernek szól. Jézus megkeresztelkedése szintén ehhez a naphoz kapcsolódik: ekkor megnyílt az ég, az Atya pedig szólt, bemutatta fiát. A harmadik történet Jézus első csodája, a kánai menyegző, amikor a vizet borrá változtatta.

– Ebben az évben emlékezünk meg a reformáció 500. évfordulójáról, mindazokról a teológiai, oktatási, tudományos, kulturális fejleményekről, melyeket a reformáció adott – tette hozzá Steinbach József.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.