2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb VII.kerület

Erzsébetváros a legnépszerűbb

A belváros miatt jönnek Budapestre a külföldi turisták, lakni pedig Erzsébetvárosban szeretnek a legjobban – derül ki egy friss felmérésből.

Bécs a kulcs. Akik még nem jártak Budapesten, először az osztrák fővárost célozzák meg, és mellékesen átruccannak hozzánk is. De ha már egyszer megfordultak itt, legközelebb kifejezetten ide váltanak jegyet – állítja egy elemzés, amelyet a lakásmenedzsmenttel foglalkozó Let Me Inn nevű cég tett közzé.


Gozsdu udvar

A Gozsdu udvar Erzsébetváros egyik fő attrakciója. Persze télvíz idején inkább odabent üldögél a vendég, mint a hangulatos teraszon

Az elemzésből kiderül, hogy az V., a VI. és a VII. kerületet kedvelik leginkább, szálláshelyet azonban elsősorban Erzsébetvárosban keresnek maguknak. Ez a városrész az árak miatt vendéglátásával, szórakozóhely-kínálatával is versenyképes, elég ha csak azt említjük, hogy itt található a legtöbb romkocsma, amelyekről rég tudjuk, hogy még Nagy-Britanniából is vonzzák a rendszeresen visszatérő látogatókat.

A turisták zöme egyébként európai, átlagosan három napot tölt el a fővárosban, és ezalatt fejenként 95 ezer forintot költ el.

Dencz Bálint, a felmérést készítő cég egyik alapítója így fogalmazott a jelenséggel kapcsolatban: „Sokak szerint Budapest lett Kelet-Európa Berlinje.”

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.