2019. december 08., vasárnap
Mária

Tech

Ez már a jövő! Drónvezérlő okos szemüveggel támad az Epson

Sokaknak csak a lézer-, mátrix-, blokk- és multifunkciós nyomtatók, szkennerek, kivetítők jutnak az eszükbe, amikor meghallják az Epson márkanevet.

Nos, az elektronikai cégóriás most egy okos szemüveggel készül megkönnyíteni a drónokat reptetők életét, ugyanis egy olyat dobnak piacra január közepétől, amelyet kifejezetten drónpilóták és légi fotósok igényeihez alakítottak ki. A Moverio BT-300 nevű okos szemüveg a kiterjesztett valóságra épül – úgy, mint a Microsoft Hololens –, használója pedig amellett, hogy drónját valós időben irányíthatja vele, további okos dolgokkal egészíti ki a fizikai valóságot. Ezzel az Epson célja az, hogy a drónvezérlést és a légi fotózást-filmezést biztonságosabbá tegye.dronszemcsi2


Tudta?

A pilóta nélküli, távolról irányított repülőgép, más néven drón, a kezdetekben elsősorban katonai feladatokra alkalmazott olyan repülőeszköz volt, melynek fedélzetén nincs szükség pilótára. Ez a technológia ma már a hétköznapi ember számára is elérhető. Az Amazon webáruház ma már olyan drónokat tesztel, amelyeket hamarosan csomagszállítási célokra is bevethet.

dronszemcsi

Kapcsolódó Cikkek