EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Fegyház a vietnami kábítószer-kereskedőknek

Jogerősen nyolc-nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön két hosszú ideje Magyarországon élő vietnami férfit, akik jelentős mennyiségű marihuánát értékesítettek 2012-ben Budapesten.

A Szegedi Ítélőtábla a két vietnami vádlottat és két magyar társukat kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. Utóbbiak hét év fegyházbüntetést kaptak. Négy másik magyar vádlottat kábítószer birtoklása miatt ítéltek öt, illetve öt és fél év szabadságvesztésre.


A rendőrség 2012. május 31-én előzetes megfigyelést – részben a vádlottak telefonjainak lehallgatását – követően több gépjárművet is feltartóztatott Budapesten. Az autók ellenőrzése során fogtak el egy vietnami és öt magyar vádlottat, két járműben 2-2 kilogramm marihuánát találtak.

A vietnami állampolgár gépkocsijából előkerült egy ingatlan bérleti szerződése és kulcsai. A raktárban végrehajtott helyszíni szemle során további 59 kilogramm marihuánát találtak a nyomozók, feldolgozott állapotban, egy-egy kilogrammos csomagolásban. A lefoglalt drog feketepiaci értéke 120 millió forintra volt tehető.

Döntésével a táblabíróság valamennyi vádlott esetében súlyosította a Fővárosi Törvényszék által első fokon kiszabott büntetéseket. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a törvényszék büntetései aránytalanul enyhék voltak, tekintettel arra, hogy a kábítószer-kereskedelemért öttől húsz, a kábítószer-birtoklásért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Kapcsolódó Cikkek