2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Felrobbantotta magát 10 éves öngyilkos merénylő kislány

Idő előtt robbantotta fel magát egy öngyilkos merényletet tervező, tízéves kislány Nigéria északkeleti részén, célpontja egy katonai tábor lett volna – jelentette a helyi polgárőrség kedden.

A Boko Haram nigériai iszlamista terrorcsoport elleni harcban részt vevő Musza Ahmad elmondta: a katonák többször felszólították a kislányt, hogy álljon meg, de nem hallgatott rájuk. A fegyveres erők végül megfenyegették, hogy lelövik, ha nem engedelmeskedik a parancsnak. A kislány erre működésbe hozta a rászerelt robbanómellényt. A gyerek életét vesztette a robbanásban.


A merénylőn kívül áldozatot nem követelő támadás hétfő dél körül történt a Borno szövetségi államban található Bankiban.

Január 18-án egy fiatal nő és egy kamasz robbantotta fel magát, miután a biztonsági erők át akarták vizsgálni őket. 2016 áprilisában legalább heten vesztették életüket két női öngyilkos merénylő által elkövetett támadásban a térségben.

Bankiban több ezer civil húzta meg magát a Boko Haram rémtettei elől menekülve. A szélsőségesek 2009 óta legalább 20 ezer emberrel végeztek, és kétmillióan váltak miattuk földönfutóvá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

    Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

    Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

  • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

    Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

    A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.